Michel Van den Brande na veroordeling: "Ik verkoop mijn bedrijf"

VIER
Michel Van den Brande (55), bekend van 'The Sky is the Limit' gaat zijn bedrijf verkopen nadat hij gisteren tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel en een geldboete van 9.000 euro veroordeeld werd. De rechter in Brugge achtte hem verantwoordelijk voor de dood van één van zijn werknemers.

Twee jaar geleden overleed werknemer Kenny Demeyer (29) nadat hij op een werf van Kontrimo een buis van 7 kg tegen zijn achterhoofd had gekregen. "Geldgewin primeert op de veiligheid van zijn werknemers", zei de rechter nog over Michel Van den Brande voor hij het vonnis meedeelde. Omdat het niet de eerste keer was dat de bedrijfsleider voor de rechtbank moest verschijnen, was Michels straf niet min.

Vandaag reageert Michel Van den Brande in de krant Het Nieuwsblad dat het vonnis een persoonlijke afrekening is en dat hij in beroep zal gaan. "Het gerecht is uit op mijn geld. Ik word geviseerd. Elk jaar investeer ik veel geld in het veiligheidsbeleid van mijn bedrijf. Maar met 36 ploegen van vier mannen op 650 verschillende werven kan ik toch niet alles controleren? Ik wil Kontrimmo verkopen. Dus als iemand een correct bod doet, ben ik weg. Ik wil bij mijn dochter in Amerika wonen. Dit is geen impulsieve reactie op het vonnis, ik ben er al enkele weken mee bezig."