Metalheads willen Jani op Graspop na hilarische metalcruise

In de laatste aflevering van 'Jani gaat ...' schoof Jani z'n principes en vooroordelen aan de kant en dompelde hij zich helemaal onder in de metalwereld. Hij checkte in op één van de bizarste cruises ter wereld: 70 000 Tons Of Metal. Hij voelde zich niet onmiddellijk thuis, maar na afloop was het duidelijk: Jani heeft een hoop metalen harten gestolen. Er is nu zelfs een speciale Facebook-pagina opgericht om Jani op het bekende metalfestival Graspop uit te nodigen.

"Als ik die hier 's nachts tegenkom, spring ik in het water"

Madonna, Lady Gaga en Mariah Carey: zij staan niet op het podium van de metal cruise. De werkelijke line-up spreekt Jani een pak minder aan.

"Ik ga hier sterven in een lelijk t-shirt"

Jani krijgt de eer om als roadie te fungeren voor een van de 'griezeligste' bands op de metalboot. Niet meteen zijn favoriete bezigheid.

"Het ritme doet je bloed ruisen"

Jani leert op de metalboot de Nederlandse band Epica kennen. Voor hij het goed en wel beseft, maakt hij deel uit van de crew en geniet hij frontstage van hun optreden.

"Ik voel mij een beetje hetero. Ik wil schreeuwen: tieten!"

De laatste avond op de metalboot is er eentje die Jani niet licht zal vergeten.

Wij willen Jani op Graspop

Na afloop van de cruise heeft Jani de harten van de metalheads gestolen. Er werd zelfs al een Facebook-pagina opgericht om hem uit te nodigen voor Graspop.

En ook Isaac Delaheye, de gitarist van Epica, heeft een boon voor Jani. Hij postte een foto van zichzelf met het t-shirt dat de modegoeroe hem cadeau deed. Het opschrift?
"Bitch I'm Madonna".

Het ziet er naar uit dat er nog een vervolg komt aan Jani's metalavontuur.