Met meerdere personen op dezelfde Netflix-account? Dat wordt waarschijnlijk duurder

REUTERS
Netflix test op dit moment een nieuwe abonnementsstructuur waarbij klanten die op vier schermen tegelijk willen kijken, meer moeten gaan betalen. 

De streamingdienst telt nu drie abonnementen: Basis, Standaard en Premium. Mogelijk komt daar een nieuw, duurder abonnement bij: het ultra-abonnement. De prijs zou neerkomen op 16,99 euro en alleen met dit abonnement kan op vier schermen tegelijkertijd worden gekeken. 

Volgens de Italiaanse website TuttoAndroid kunnen volgens het nieuwe plan klanten met een premiumabonnement (13,99 euro) straks alleen nog op twee schermen tegelijkertijd kijken. 

Bij het standaardabonnement van 10,99 euro zijn nu nog twee schermen te gebruiken, maar dat zou dan teruggaan naar één scherm. Dit betekent dat vooral families of vrienden die een account met elkaar delen, een stuk duurder uit zullen zijn. 

Waarderen 

Een zegsvrouw van Netflix bevestigde tegenover de Amerikaanse nieuwssite CNet dat het nieuwe dingen aan het testen is. Volgens haar worden er 'verschillende prijspunten en features getest om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen'. Het is onduidelijk óf en wanneer het ultra-abonnement er echt komt. 

Netflix voerde vorig jaar al een prijsverhoging door. Het standaardabonnement werd 1 euro per maand duurder en het premiumabonnement ging 2 euro omhoog naar 13,99 euro.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eva Van Nespen

  Ik word lastig van alle dt-fouten hier. Dat wordT duurder...

 • Jerry Rhinewell

  Met meerdere personen op dezelfde Neflix-account? Dat wordt waarschijnlijk duurder

 • Marcel Maelstaf

  Veel mensen delen hun account met familie. Ook word er veel individueel gekeken op vele platformen. Dan heb je zal snel meer dan 2 schermen nodig. Al bij al blijft het spotgoedkoop.

 • JOZEF BOUMON

  Als netflix weeral duurder word dan zal er nog meer ilegaal worden gedownload. Ze beginnen altijd goedkoop en als de mensen het hebben moet het omhoog. Dat Netflix en gans de film industrie eens zorgt dat we ook de nieuwste films kunnen zien, zoals de muziekindustrie doet

 • Angelo De vie

  Ik heb het genomen voor de 4k, maar die formule is een flop, en wie kijkt er nu op 4 schermen tegelijk? En het aanbod 4k is echt om te wenen. Als ze de prijsverhoging doorvoeren stap ik een paar abonnementen achteruit, want zoals ik al zei het duurste abb nu is gebakken lucht met een duurder prijskaartje..