Met deze show wil Netflix de strijd met 'Game Of Thrones' aangaan

Henry Cavill speelt binnenkort 'The Witcher'.
Photo News/thewitcher.com Henry Cavill speelt binnenkort 'The Witcher'.
Netflix komt binnenkort met een grote nieuwe productie. 'The Witcher', gebaseerd op de gelijknamige videogame, moet de strijd met het populaire 'Game Of Thrones' aangaan. 

Om concurrent HBO te doen zweten, of op z'n minst om de ultieme vervanger te worden eens 'Game Of Thrones' volgend jaar van de buis verdwijnt, schakelt de streamingdienst 'Man Of Steel'-ster Henry Cavill (35) in. Hij zal de hoofdrol van Geralt of Rivia op zich nemen.

Lauren Hissrich, schrijfster van de show, kondigde als eerste via Twitter aan dat ze de nieuwe Geralt had gevonden. Niet veel later volgde een bericht van Netflix zelf: "We zijn enthousiast om aan te kondigen dat Geralt of Rivia gespeeld zal worden door... Henry Cavill!"

The Witcher verhaalt over Geralt, één van de laatste 'Witchers': mensen die zowel magisch als chemisch zijn aangepast om te jagen op kwaadaardige monsters die het mysterieuze land The Continent onveilig maken. Met magische krachten en supersnelle reflexen zijn Witchers het ideale wapen om de strijd aan te gaan, al zijn ze natuurlijk niet onoverwinnelijk. In de games is Geralt een huurmoordenaar die zijn geld verdient door het opstrijken van monsterpremies. Hij raakt echt verwikkeld in enorme politieke en zelfs koninklijke intriges. 

Een officiële releasedatum voor Netflix' 'The Witcher' is nog niet bekend. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Goyvaerts

  andrzej sapkowski zal weeral "blij" zijn nadat er voor de zoveelste keer valse informatie wordt verspreid. Zowel de games als deze serie zijn gebaseerd op zijn boeken.

 • Sharon Carrein

  Mja, hebben ze al geprobeerd met Marco Polo. Werd geen succes.

 • Koen Haesaerts

  Cool!

 • Wendy Warens

  Gebaseerd op de boeken en niet op het spel. Het begint bij de eerste kortverhalen en gaat zo de boeken volgen. De spellen spelen zich veel later af.