Matthijs van Nieuwkerk lonkt naar ons land

Matthijs van Nieuwkerk.
ANP Kippa Matthijs van Nieuwkerk.
Matthijs van Nieuwkerk (59) flirt volgens ingewijden met een Vlaams tv-avontuur. De kans bestaat dat de Nederlandse presentator na het huidige seizoen van ‘De Wereld Draait Door in de luwte aan de slag gaat in ons land. 

De ‘DWDD’-presentator zou niet de eerste bekende Nederlander zijn die de overstap maakt naar de Belgische televisie. Jan Mulder tekende onlangs een contract met  VTM na jaren bij de VRT te hebben gezeten. Of van Nieuwkerk dezelfde zender op het oog zou hebben, is niet bekend, maar daar wordt wel vanuit gegaan, klinkt het in Nederlandse media. Eerder maakten ook Paul de Leeuw en Marc-Marie Huijbregts uitstapjes naar het Vlaamse medialandschap.

‘Topsalaris’

Wie het tegenwoordig heeft over Van Nieuwkerk, heeft het ook over zijn ‘topsalaris’. De presentator, die vorig jaar 363.000 euro salaris verdiende, moet volgend jaar – wanneer zijn contract met BNNVARA afloopt - terug naar de balkenendenorm van 194.000. Het zou een breekpunt zijn, maar een overstap naar RTL (waar hij zo drie keer zoveel kan verdienen) kan hem de stempel van ‘graaier’ opleveren. Tijdelijk in ons land ‘bivakkeren’, zou de presentator presentator volgens de Nederlandse media even uit de spotlight halen, wat voor een periode van bezinning kan zorgen. van Nieuwkerk ging wel al op de koffie bij RTL, een mogelijk volgende halte.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carmen De Gussem

  Laat hem maar komen! Vooral zijn programma's met Leo Blokhuizen zijn echt de moeite. Zulke muziekprogramma's hebben we nog nooit gezien bij ons.

 • Willem Sliggers

  Het is een kerel die veel lawaai maakt. En som minachtend os tegenover belgen wat een typisch nederlands fenomeen is.

 • ERWIN MINNEBO

  En haal die hete patat uit Uw mond net als die grrrrr en leuk zeg. Wij hebben hier toch genoeg presentatoren dat we nog een job moeten verliezen aan een buitenlander.

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  Welkom , fantastische presentator

 • Noël Claes

  Houdt die buiten aub !