Mathias Sercu: “Ik had die rol in ‘Eigen kweek’ bijna geweigerd”

Mathias Sercu.
Johan Martens Mathias Sercu.
Twee jaar geleden schurkte Mathias Sercu (48) tegen een burn-out aan, maar zoals zijn leven nu loopt, mag het voor hem nog wel een tijdje doorgaan. Bang om ouder te worden is hij hoegenaamd niet, om een ouder personage te spelen al evenmin. Dat bewijst zijn opvallende make-over voor zijn rol in ‘Eigen kweek’.

De mensen spreken Mathias geregeld aan over zijn rol in ‘Eigen kweek’. “Ze hebben u nogal iets aangedaan, hé.” Maar het maffe uiterlijk van de corrupte onderzoeksrechter Despriet – monnikenkapsel, baardje, schoolmeesterbril – daar heeft Mathias Sercu naar eigen zeggen zelf een beetje schuld aan. “Ik moest de vader van Liesa Naert spelen en de man van Katelijne Verbeke. Op dat moment – de reeks is opgenomen in de zomer van 2016 – was ik 46, en moest ik dus een man spelen die tien jaar ouder was. Als acteur ben ik altijd content als ik eens iets anders mág doen. ‘Oké’, zei regisseur Joël Vanhoebrouck, ‘maar mogen we écht iets anders doen?’ Als acteur ben je in Vlaanderen zelden met één ding tegelijk bezig, dus kan je vaak niet helemaal transformeren. Maar op dat moment had ik geen andere rollen, dus konden we all the way gaan. Ze hebben mijn haar echt op die manier geschoren, inclusief dat plekje vooraan.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANS DE ROUCK

  Ik heb echt genoten van de serie!! Alle acteurs waren schitterend bezig! Ontspannend - een lach - komt uit het echte leven. Voor mij mag er een vervolg komen.

 • Geert Vanhulle

  Wat een reeks, meer van dat

 • Johan Beeckaert

  Top reeks en wat een acteurs!

 • erwin smot

  inderdaad schitterend gespeeld, heel die reeks trouwens....

 • Philippe Vander Haeghen

  Schitterend gespeeld.