Exclusief voor abonnees

Mathias en Staf Coppens: "Dat gespierde lijf was een obsessie geworden. Echt niet meer gezond!"

Staf en Mathias poseerden ook als brandweerlui voor hun kalender.
VTM Staf en Mathias poseerden ook als brandweerlui voor hun kalender.
Echte posterboys. In twee maanden tijd hebben Mathias (40) en Staf (37) Coppens zichzelf een imposant atletenlichaam aangemeten. Daar blijft nu nog weinig van over. "Gelukkig!" zeggen de broers aan Dag Allemaal. "Dat gespierde lijf was een obsessie geworden. Echt niet meer gezond!" En voor hun vrouwen hoeft het ook niet meer.

In één moeite poseerden Staf en Mathias voor een kalender waarvan de opbrengst naar Rode Neuzen Dag gaat. Als heldhaftige strandredders in ‘Baywatch’-pose. In brandweer­outfit, brandblusser in de aanslag... In de meest stoere poses stonden de broertjes voor de lens. Exclusief in Dag Allemaal tonen ze de eerste foto’s.

Vanaf deze week is hun kalender te koop bij Kruidvat. Voor de voor-en-na-foto’s zochten ze inspiratie bij iconische beelden zoals Beyoncé toen ze haar zwangerschap bekendmaakte of Miley Cyrus op haar wrecking ball. De broers gingen de uitdaging aan voor het zesde seizoen van ‘Het Lichaam Van Coppens’. "Vorig jaar heeft Mathias eens zestig uur niet geslapen, en dat was heel zwaar", legt Staf uit. "Toen dachten we: dit soort dingen moeten we méér doen." "Op dat moment ben je geen tv aan het maken, maar een avontuur aan het beleven dat gefilmd wordt", pikt Mathias in. "Da’s toch iets anders. En dat wilden we vaker doen."

Van wie kwam het idee om onderbroekenmodel te worden?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pol van de velde

  Fantastische fotoshop?

 • bart vansteenkiste

  Het lichaam van beide heren is bijgewerkt in het lichaam door photoshop , vraag het aan iedere echte bodybuilder dit bekom je niet in 8weken of 4 maanden vergeet dit maar je mag een beetje overdrijven maar er niet overgaan .

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Onnozelaars.

 • marc Baudart

  Iedereen kan dit ongeacht je leeftijd maar je moet er wel wat voor over hebben. Het is simpel iedereen heeft spieren,maar bij de meeste mensen worden ze niet gebruikt enkel een kleine minderheid zet zijn lichaam om in een gespierd lichaam.

 • Marko Decandt

  Bob Bedford, Topsport ongezond? Dit heeft niets met topsport te maken. Iemand die een afgetraind lichaam wil en iemand die een topsporter wil worden, nemen het totaal anders aan dan de andere. Bij een topsporter zie je toch niet per se elke spiertje uitsteken zoals bij een bodybuilder?