Martin Scorsese sluit exclusieve deal met Apple TV

Martin Scorsese gaat nauw samenwerken met Apple TV +
EPA Martin Scorsese gaat nauw samenwerken met Apple TV +
De Amerikaanse regisseur Martin Scorsese (77) heeft een exclusieve first-look-deal gesloten met Apple TV +. Dat betekent dat de streamingdienst als eerste de mogelijkheid krijgt om producties van Scorsese’s bedrijf Sikelia Productions in te kijken én te bestellen. Dat meldt Deadline. 

Sikelia Productions, het productiebedrijf van regisseur Martin Scorsese - bekend van onder meer ‘The Irishman’ en ‘The Wolf of Wall Street’ - zal nauw gaan samenwerken met de streamingdienst van Apple. De twee bedrijven sloten namelijk een overeenkomst van verschillende jaren waardoor Apple TV + als eerste de mogelijkheid krijgt om films en tv-series van Scorsese - die hij produceert of regisseert - te bestellen. 

Hun eerste gezamenlijke project is ‘Killers of the Flower Moon’. In die film - een adaptatie van het gelijknamige non-fictieboek van David Grann - zullen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro de hoofdrollen spelen. De opnames zouden in februari beginnen in Oklahoma. 

Scorsese is niet het enige grote talent dat Apple de afgelopen maanden binnenhaalde. Ook Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Ridley Scott, Alfonso Cuaron, Julia Louis-Dreyfus en Oprah Winfrey sloten al een deal met het Amerikaanse bedrijf. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Biot Aline

    Apple gooit er stevig wat geld tegen aan, maar uit principe betaal ik maar voor 1 streamingdienst de rest wordt gedownload. Ook kabel hebben we buiten gegooid. Als consument probeer ik af te geraken van maandelijkse abonnementen. Ik wil gerust betalen, maar enkel voor wat ik echt wil zien, én éénmalig, geen abonnement dus.

  • Ramon Simon

    Nog een probleem met alle streamingdiensten, men produceert fast food. Men produceert tv gewoon om te produceren. Normaal krijg je een goed idee, werk je dat uit, goed script, dan de juiste mensen casten. Nu besluit men om een serie te maken, wat weet men nog niet, maar ze hebben wel een hoofdrolspeler, welke misschien helemaan niet in de rol past.