Mark Uytterhoeven: “Ik werd de messias en de hofnar van KV Mechelen genoemd. Dat laatste kan kloppen”

De ideale wereld, Mark Uytterhoeven
RV De ideale wereld, Mark Uytterhoeven
Toen KV Mechelen in 2003 na jaren van wanbeleid in vereffening ging, gaf niemand nog een cent voor het voortbestaan van de club. Tot tv-maker en supporter Mark Uytterhoeven de gedenkwaardige woorden ‘We doen het gewoon zelf’ uitsprak en de spectaculairste reddingsoperatie uit de Belgische voetbalgeschiedenis zich op gang trok. Een gelijknamige documentaire reconstrueert nu dat verhaal.

“Over de redding zal  nooit alles over gezegd zijn” zegt Uytterhoeven. “Zelfs ik ken niet alle verhalen en alle acties die zijn opgezet om te helpen, en dat wil wat zeggen, want ik moest ze coördineren. Ik werd toen omschreven als het boegbeeld, de messias, de bedelaar en de hofnar van KV Mechelen. Dat laatste kan kloppen.” 

Volgens de maker van de docu geloofde Uytterhoeven zelf niet in het reddingsplan. “Ik gaf ons hooguit één kans op tien”, zegt de tv-maker. “Maar ik dacht: als ik nu niks doe, zal ik het mij de rest van mijn leven beklagen dat ik niet eens geprobéérd heb om de club te redden die mij van kindsbeen af zoveel sportieve vreugde en verdriet had geschonken. Met dat gevoel wilde ik niet naar het kerkhof, niet als bezoeker, en ook niet als bewoner.”

‘We doen het gewoon zelf’ op Canvas, dinsdag 30 april, 21.20u.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sonia Hinninck

  De spelers en het personeel die getekend hebben in Elewijt! Dat zijn de redders! De oprichters van de werkgroep om KV te redden! Dat zijn de redders!Supporters die destijds geld hebben gegeven dat zijn de redders!Uiteraard niet de jeugd die nu 20 jaar is en roept ik heb 100 € gestort! Wees eerlijk en realistisch. Een mooie club en telkens is er iets wat niet door de beugel kan, alhoewel het ois overal wel wat!!

 • Jos Vangeel

  Ik blijf ondanks alle roddels 100 percent achter KV Mechelen staan. En ik hoop dat ze de bekerfinale winnen

 • Philippe Corthout

  Sjonny Martero, welke supporter kan wel tegen zijn verlies? Gelieve ook niet heel het bestuur over dezelfde kam te scheren. Er is tot op heden ook enkel maar gespeculeerd... maar zoals zo vaak is een rechtszaak al lang gemaakt in de media...

 • Luciano Van As

  En toch zullen ze in 1B blijven volgend seizoen !

 • Sjonny Martero

  KV Mechelen. Mooie ploeg, fanatieke supporters die jammer genoeg niet tegen hun verlies kunnen en niet altijd sportief reageren. Corrupt bestuur. Eigenlijk wel jammer dat ze het verprutsen.