Exclusief voor abonnees

Marijn Devalck tempert het enthousiasme rond nieuwe ‘Kampioenen’-reeks: “Ik wil eerst zeker zijn dat we allemaal even veel betaald worden”

Brakel - Marijn Devalck
Dieter Bacquaert Brakel - Marijn Devalck
De komst van de gloednieuwe reeks van ‘F.C. De Kampioenen’, het belooft nog pittige onderhandelingen op te leveren. Want in tegenstelling tot vroeger wil iedereen gelijk behandeld worden. “Er doen verhalen de ronde dat velen destijds wél meer hebben gevraagd en gekregen”, zegt Marijn Devalck in het weekblad Dag Allemaal. “Dat zal nu niet gebeuren.”

Acht nieuwe afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’, tien jaar nadat de reeks haar ­slotakkoord bereikt leek te hebben. De meningen over de opmerkelijke comeback zijn verdeeld, ook onder de acteurs. Maar zoals altijd gebeurde in het verleden, krijgt de meerderheid z’n zin. ‘De Kampioenen’ als een solidaire vriendengroep naast de set dus, die nu ook financieel op z’n strepen durft te staan, in tegenstelling tot vroeger. Met An Swartenbroekx en Herman Verbruggen als grote roergangers. En Marijn Devalck die uitdrukkelijk hamert op een gelijke, respectvolle behandeling voor iedereen.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Zelf ben ik al meer dan 20 jaar geleden gestopt met kijken. Het is misschien raar de reeks te vergelijken met de reeks 'Star Trek' met Kapitein Kirk en Spock. Laatst geprobeerd om 'Star Trek' nog eens te bekijken. Het lukte me niet. Wat ik op jonge leeftijd spannend en fantastisch vond, vind ik nu kinderachtig. Zo is het ook voor mij met 'De Kampioenen'. Ik ben er te oud voor. De acteurs vinden zichzelf blijkbaar niet te oud? Maar ja, het is tenslotte hun broodwinning.

 • davy vandenberghe

  Mij gedacht.

 • Michael Vandamme

  Hij heeft wel gelijk , iedereen gelijk van de vaste cast

 • Juliette Francois

  Hij heeft gelijk. Maar als wrevel aan de basis ligt, zal dat voelbaar zijn en wordt de nieuwe serie bij voorbaat een flop...

 • Raoul Rouma

  Heb teveel respect voor U om te zien hoe ze U misbruiken voor een hoofdstuk dat zou afgesloten moeten zijn.