Marc Coessens wacht al jaren op een nieuwe tv-rol: “Er is een kleine groep acteurs die je overal terugziet”

Marc Coessens met zijn vrouw Christel Domen.
Dieter Bacquaert Marc Coessens met zijn vrouw Christel Domen.
Op tv is Marc Coessens (65) dagelijks te zien, maar in realiteit staat hij niet meer op de set. Net als zijn vrouw Christel Domen wacht hij al enkele jaren op een betekenisvolle tv-rol. Zij getuigde daar eerder al over in de weekbladen van DPG Media. Hij doet nu zijn zegje in de krant Het Nieuwsblad.

Marc Coessens is elke werkdag te zien in de herhalingen van ‘Wittekerke’, waarin hij de rol van dokter Frank vertolkte. Zijn vrouw Christel blijft eeuwig jong als Nieke in de heruitzendingen van ‘Lili en Marleen’. Een nieuwe televisierol ligt niet in het verschiet. “Het landschap is drastisch veranderd. Er is een kleine kern van acteurs overgebleven die je overal terugziet”, zegt Marc, die drie jaar geleden op pensioen ging. “Naast die kleine groep acteurs komt de meerderheid niet meer aan de bak. Ik heb daar op pensioengerechtigde leeftijd minder last van dan mijn vrouw.” Al wil Marc wel nog aan de slag als acteur. “Je wordt een beter acteur eens je ouder wordt, omdat je rijper bent en meer kunt relativeren.”
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin De Meyer

  Bij De Lijn zijn nog vacatures.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik denk dat een klasse acteur zoals Jan Declair nog te weinig aan de bak komt. Hij is een garantie voor het slagen van een programma. Ik wil ook geen afbreuk doen aan de uitspraken van MarcCoessens. Hij heeft mooie prestaties neergezet en de koek wordt inderdaad altijd onder dezelfden verdeeld, sommigen terecht en anderen om een of andere duistere reden.

 • Nancy Diegem

  Inderdaad steeds dezelfde gezichten die je zo moe word op den duur. Ik zap gewoon weg als ik alweer die Meskens, Niels De Stadbader, enz.......op tv zie.

 • Jan De Maeyer

  Klopt wat hij zegt, overal dezelfde acteurs zelfs tot in spelprogramma’s, belachelijk gewoon.

 • FREDDY THEUNIS

  volledig akkoord. Bijzonder de VRT heeft haar chou chou's ! o.a. Jeroen Meuws is veel te veel op tv en is een slechte acteur ! Na een tijd laten ze u vallen en dan kun je ergens anders proberen; maar eens het stempel van de VRT en je geraakt er niet meer van af !