Manuel (Fawlty Towers) boos na sekslied over kleindochter

Een typische scène uit 'Fawlty Towers' met de Spaanse ober Manuel.
Een typische scène uit 'Fawlty Towers' met de Spaanse ober Manuel.

Manuel, de legendarische ober "I know nothing, I'm from Barcelona", kan ook boos worden. Een aantal seksueel getinte uitspraken aan het adres van de 78-jarige Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs hebben in Groot-Brittannië voor heel wat commotie gezorgd. Russell Brand en Jonathan Ross, twee gereputeerde BBC-presentatoren, lieten een bericht achter op het antwoordapparaat van Sachs, waarin ze onder meer seksuele handelingen met diens kleindochter bezongen.

Gekwetst
De twee brachten het bewuste telefoontje tijdens het populaire radioprogramma van Brand. Sachs voelde zich gekwetst door de uitspraken en beklaagde zich bij de BBC.

Celstraf
Volgens de Britse pers kan het duo tot zes maanden cel krijgen voor hun misplaatste grap. Ook politici storen zich aan het gedrag van de presentatoren, die bekend staan om hun expliciete taalgebruik. "Ik weet dat de BBC Ross betaalt om zo grof, ongepast en gemeen mogelijk te zijn, maar ik hoop dat de omroep inziet dat hij nu echt te ver is gegaan", zegt een parlementariër. (hlnsydney/kh)