Makers van de Simpsons merken gigantische blunder zelf pas na 23 jaar op

Deze fout in 'The Simpsons' hebben zelfs de schrijvers niet opgemerkt.
YouTube Deze fout in 'The Simpsons' hebben zelfs de schrijvers niet opgemerkt.
Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met deze scène uit 'The Simpsons'-aflevering 'And Maggie Makes Three', maar niets is minder waar. Het is waarschijnlijk zelfs één van de grootste continuïteitsfouten die het programma ooit gemaakt heeft, die hierin is geslopen. Ziet u ze?

In de aflevering uit 1995 vertelt Marge aan Homer dat ze zwanger is van hun derde kind, Maggie. Er is echter één klein probleempje dat zelfs de schrijvers destijds niet hebben opgemerkt. In het huis, vlak achter Marge, hangt een grote ingekaderde foto van... Maggie. Dat had natuurlijk niet mogelijk mogen zijn, gezien de tijdlijn, maar de tekenaars hebben de standaard achtergrond nooit aangepast. 

Het was executive producer Mark Selling, die de fout deze week toevallig ontdekte. "Er hangt een foto van Maggie achter Marge, die Homer vertelt dat ze zwanger is van haar," schrijft hij daar droog bij.

Eén fan argumenteerde dat het gewoon om een foto van Lisa zou kunnen gaan, en dat Maggie haar oude kleertjes heeft gekregen. Hoewel de fout zo valt 'op te lossen' in de fantasie van de kijkers, erkennen de schrijvers van de show dat het wel degelijk om een misstap gaat. 

Schrijver Al Jean antwoordde al grappend: "Het canon is geruïneerd!". 'Canon' is de Engelse term voor gebeurtenissen die duidelijk in beeld zijn gebracht door een serie. Canon maakt dus het onderscheid tussen wat 'echt' is, en eventuele theorieën die enkel bedacht zijn door fans. 

"Ik hoop dat er iemand ontslagen is voor deze fout," lacht een Twitter-gebruiker. Waarop Jean weer antwoordde: "Ik hoop dat jullie blij zijn, want er zijn net ZEVENTIEN mensen ontslagen voor deze fout. Ontslagen, gedaan, einde verhaal." Gelukkig heeft niemand van het 'Simpsons'-team écht zijn of haar baan verloren, maar ze zullen in het vervolg waarschijnlijk beter opletten als ze throwback-afleveringen in elkaar knutselen. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Aline Van Vooren - Leysen

  Hahah ik had dit al opgemerkt, ik had ermee naar buiten moeten komen

 • emiel wouters

  En wie zegt er dat die niet de foto van Marge was toen ze klein was en op Maggie leek? Ik heb ook een foto van mijn broer op mijn kamertje, als kleine jongen. Die 100ù op mij lijkt. en dat ben ik toch ook niet. Moet ik daarom zeggen dat dat mijn broer niet is , of dat ik dit ben. het kan de twee kanten uit en welke is de juiste. Laat het onderzoeken door die mensen van pano. die zullen wel iets vinden om mij er onder te krijgen.

 • aaron lammens

  Maakt toch niets uit als ze het zelf niet eens opvalt na zoveel jaar het blijft top tv om uw werkdag mee door te spoelen samen met de zoon

 • James Vernailen

  En wie zegt dat baby lisa er zo niet uit ziet?

 • Margaretha Mestdagh

  Ik had dat opgemerkt maar ik dacht dat het een practical joke was van de makers !!!