Makers South Park bedreigd na opvoeren van profeet in berenpak

UNKNOWN

Extremisten hebben de makers van de Amerikaanse komische tekenfilmserie South Park, Matt Stone en Trey Parker, via internet bedreigd wegens ridicule voorstellingen van de profeet Mohammed. Bij hun bedreigingen toonden ze een foto uit 2004 van de net vermoorde Theo van Gogh en vragen ze of Stone en Parker dat zijn vergeten.

In de aflevering waar het om draait, de 200ste van de serie die zeer toepasselijk '200' heet, wordt Mohammed opgevoerd in een berenpak. Juist omwille van het feit dat zijn gezicht volgens de islam niet vertoond mag worden.

Landgoed
De Amerikaanse website Revolutionmuslim.com verwijst in zijn bedreigingen ook naar een artikel over het landgoed waar de twee wonen en geeft adressen van het station dat South Park uitzendt en dat van de productiemaatschappij van Parker en Stone in Los Angeles.

De verantwoordelijke voor de website ontkende echter tegenover news.blogs.cnn.com dat het hier om een doodsbedreiging gaat. De informatie over waar Parker en Stone kunnen verblijven, biedt moslims de mogelijkheid tegen de uitzending te protesteren. (anp/sps)