Maker tv-reeks 'Chernobyl' vraagt om respect

BELGAIMAGE
Regisseur Craig Mazin heeft een oproep gedaan aan alle toeristen die Tjsernobyl bezoeken. De maker van de HBO-serie ‘Chernobyl’ verzoekt iedereen respectvol om te gaan met de plek waar in 1986 een kernramp plaatsvond.

“Het is geweldig dat #ChernobylHBO veel toeristen heeft geïnspireerd om de plek te bezoeken, maar ik heb de foto’s gezien”, schrijft Mazin op Twitter. “Als je het bezoekt, hou dan in gedachten dat daar een verschrikkelijke tragedie heeft plaatsgevonden. Ga respectvol om met de plek, voor iedereen die geleden heeft of is omgekomen.”

Na het verschijnen van de miniserie ‘Chernobyl’, over de nasleep van de explosie, op HBO in mei is de populariteit van het rampgebied rond de kerncentrale in het noorden van Oekraïne flink gestegen. Vanwege het succes van de serie zou het toerisme volgens een tour-organisatie met zo’n 35 procent zijn toegenomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.