Maisie Williams over eerste naaktscène in ‘Game Of Thrones’: “Ik dacht dat het een grap was”

Maisie Williams speelt Arya Stark in ‘Game Of Thrones’.
AP Maisie Williams speelt Arya Stark in ‘Game Of Thrones’.
Een mijlpaal voor ‘Game Of Thrones’-actrice Maisie Williams (22). Haar personage uit de reeks, Arya Stark, ging voor het eerst in 8 seizoenen uit de kleding. “Ik dacht eerst dat ze ermee aan het lachen waren, maar nee.” - Opgelet, spoilers!
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Williams hoorde het nieuws voor het eerst van haar collega-actrice Sophie Turner, die Sansa Stark speelt. “Sophie had haar script al sneller gelezen dan ik. Ze zei me: ‘wat je ook doet, ga éérst naar deze bladzijde. En toen kwam ik er toch achter dat ik bloot op tv zou komen.”

Arya kreeg een onverwachte intieme scène met haar goede vriend Gendry, die ze al kent sinds de eerste seizoenen van de show. Fans hopen al jaren dat de twee een romance zouden beleven, en kregen nu hun zin. Nochtans dacht Maisie eerst dat het om een grapje ging. “Het gebeurt wel vaker dat de schrijvers nepscènes in het script steken om acteurs te plagen. Ik dacht dat het om zo’n geval ging. Maar toen ik ernaar vroeg verzekerden ze me dat mijn seksscène wél door zou gaan. Toen dacht ik: ‘oei, ik moet dringend naar de fitness!’”

Controversieel

De scène veroorzaakte wat controverse, omdat vele kijkers Maisie - 18 jaar in de show en 22 in het echte leven - nog als een kind zien. Ze begon met filmen voor de serie toen ze 12 jaar oud was, en naaktheid was geen onderdeel van haar contract, zoals dat bij andere acteurs en actrices wel het geval was. “Ze lieten me zelf beslissen hoeveel of hoe weinig ik wilde laten zien, ik werd niet onder druk gezet”, meent Williams. “Dus ik hield het redelijk sober.” Arya is alleen vanop haar rug te zien. “Ik vond niet dat het nodig was om haar frontaal naakt in beeld te brengen, dat was het punt van de scène ook niet. En bovendien heeft zowat elke andere actrice in de show het al gedaan, dus speciaal was het ook niet geweest.”

In haar blootje op de set staan was een heel nieuwe ervaring. “Het acteren zelf was een beetje raar, want iedereen probeerde me met respect te behandelen en nergens naar te kijken dat ze niet mochten zien, en daardoor voelde het eigenlijk nog gênanter aan. Ik wilde gewoon dat iedereen normaal tegen me deed!”

Vreemd

Haar tegenspeler, Joe Dempsie (31), die al jaren samen met Maisie op de set staat als zijn personage Gendry, vond het allemaal maar vreemd. “Ik kan haar al zó lang, al sinds haar kindertijd. Het was een raar gevoel om haar naakt te zien. Langs de andere kant wilde ik haar ook niet betuttelen, ze is nu een vrouw van in de twintig en ze doet wat ze wil. Uiteindelijk hebben we veel lol gehad tijdens het filmen.” 

Hun intieme scène speelt zich af aan de vooravond van een groot gevecht, waarin waarschijnlijk heel wat ‘Game Of Thrones’-personages zullen sterven. “Het was het einde van de wereld. Arya heeft zich altijd verzet tegen menselijke emoties, maar in zo’n situatie... Wat moest ze anders doen?”

Maisie Williams ging voor het eerst uit de kleren op de set van 'Game Of Thrones'.
HBO Maisie Williams ging voor het eerst uit de kleren op de set van 'Game Of Thrones'.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Vanachter

  Je gaat toch niet zeggen dat er geen druk gelegd wordt op de actrice om uit de kleren te gaan. Binnen enkele jaren ook een "me too" geval.

 • Jos Plessers

  Mij hoor je niet klagen..

 • James Holden

  In de boeken zijn de personages nog een pak jonger dan wat de serie op tv doet uitschijnen (ok, de boeken lopen nog wat achter atm).

 • Lucie De Smedt

  Bedankt voor de spoiler

 • stefan crama

  Naaktheid maakt ook deel uit van het leven.