Maggie De Block gaat presenteren bij VTM

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zal een avond presenteren bij VTM. Ze doet dat in het kader van Rode Neuzen Dag, het goede doel van VTM om jongeren met psychische problemen te steunen.

De enige voorwaarde voor de tijdelijke carrièrewending van de minister is dat geld wordt opgehaald: "Als er 1.500 euro ingezameld wordt, gaat de minister presenteren op VTM", legt Qmusic-presentator Maarten Vancoillie uit.

Vancoillie kondigde het nieuws vanmorgen aan op de radio. "We zijn heel fier dat we de minister hebben kunnen overtuigen, al was dat niet heel moeilijk, omdat het is om jongeren met psychische problemen te steunen."

Initiatief
Eén op de vijf jongeren kampt met psychische problemen: van gepest worden over eetstoornissen tot depressiviteit. Eén op de twintig jongeren heeft gespecialiseerde psychiatrische hulp nodig. Dat blijkt uit cijfers van de Koning Boudewijnstichting.

Met de actie willen de initiatiefnemers in de eerste plaats het taboe rond de problematiek doorbreken. Daarvoor is humor een belangrijk instrument. Daarnaast wordt geld ingezameld met de verkoop van rode neuzen.

Show
Op 5 december volgt de slotshow met acteurs, comedians, artiesten, sketches en parodieën én muzikale optredens.

Koen Wauters en Jonas Van Geel presenteren op 5 december de slotshow.
medialaan Koen Wauters en Jonas Van Geel presenteren op 5 december de slotshow.