Maarten Vangramberen buigt zich over wereldrecord verspringen

Canvas
In het tweede seizoen van de docureeks 'Wereldrecord' buigt Maarten Vangramberen zich opnieuw over zeven bijna onmogelijke exploten in de sportgeschiedenis. Beginnen doet hij met het wereldrecord verspringen. 

Op het WK atletiek in 1991 sprong de Amerikaan Mike Powell liefst 8,95 meter ver. "Als kind vertelde mijn vader altijd dat de wereldrecordhouder verspringen heel onze woonkamer zou doorvliegen en er nog een dik eind voorbij zou landen. Hoe dat kan, wil ik uitzoeken en aan den lijve ondervinden", vertelt Maarten. 

Het VRT-sportanker praat immers niet alleen met de betrokken topatleten, hun trainers, experts en wetenschappers. Hij neemt ook zelf de proef op de som. Na het verspringen volgen onder meer nog de perfecte turnoefening van Nadia Comaneci op de Spelen van 1976 en Marco Pantani's recordbeklimming van de Alpe d'Huez in de Tour van 1995.

'Wereld-record’, maandag op Canvas om 21.20 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.