Maarten Vangramberen blikt terug op eerste BK driekamp

Documentaire reeks waarin sportjournalist Maarten Vangramberen zich verdiept in 7 iconische wereldrecords uit de sport.
VRT Documentaire reeks waarin sportjournalist Maarten Vangramberen zich verdiept in 7 iconische wereldrecords uit de sport.
Seoel, 1988. De Amerikaanse Jackie Joyner-Kersee verpulvert op de Olympische Spelen haar eigen wereldrecord op de zevenkamp. Meer dan dertig jaar later tracht Maarten Vangramberen (41) in de Canvas-reeks 'Wereldrecord' te ontleden hoe straf die prestatie wel is. 

Hij gaat op bezoek bij de eerste olympische zevenkampster van ons land - die Joyner-Kersee recht in de ogen keek - neemt het op tegen tienkamper Thomas van der Plaetsen in het eerste officieuze BK driekamp en gaat trainen met Nafi Thiam, om uit te vissen hoe een atlete zich in godsnaam voorbereidt op zeven verschillende onderdelen. 

'Wereldrecord', 21.20 uur op Canvas
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.