Luka wint finale van 'The Voice Van Vlaanderen'

Kristof Ghyselinck
In een knaller van een finale zongen finalisten Bert, Luka, Dries en Bonni nog één keer de pannen van het dak in de hoop met de overwinning aan de haal te gaan. Uiteindelijk heeft Luka Cruyberghs (17) 'The Voice Van Vlaanderen 2017' gewonnen. 

Voor de jongste kandidate is de droom van 'The Voice van Vlaanderen' uitgekomen, ligt er een platencontract op het nachtkastje én is de bankrekening met 25.000 euro aangedikt. “Ik kan niet meer praten”, kraamde ze uit. “Nu eerst een feestje en dan schoenen kopen!”

Veel blingbling

Na zestien zenuwslopende weken was het eindelijk de ultieme ontknoping. Dat het de finale was, kon iedereen wel merken aan de blingbling outfits van de jury en presentatoren. Talk of town: Ann Lemmens, zij koos voor een wel erg diep gouden decolleté. Eindigen waarmee ze de liveshows begon, noemen ze dat. Ook Natalia was ‘glamorous’, zij ging voor een zilveren slang op haar jurk. 

Bij finalisten Bonni, Bert, Dries en Luka zelf was het om – uiteraard – de voice te doen. Alle vier waren ze aan elkaar gewaagd. Verdiend om in de finale te staan. “Als jongste en enigste vrouw speelt dat misschien wel in mijn voordeel tussen die mannen”, glimlachte Luka voor de finale. En of. 

Zij kon het publiek uiteindelijk – na een voorlopige eindstrijd tussen haar en Dries – het meest bekoren. “Dank u! Dank u! Dank u! Ik kan alle mensen niet genoeg bedanken, want zij hebben mijn droom werkelijkheid laten worden”, reageerde Luka in tranen na de overwinning. Vooraf zei de engelenstem met mysterieus kantje dat ze ging flauwvallen als ze The Voice zou winnen. Gelukkig is dat niet gebeurd. “(lacht) Al weet ik niet wat ik voel momenteel. Alles gaat door me heen. Ik kan zelfs bijna niet meer praten van emotie.” 

Cadeautjestijd 

Van haar broer Seppe kreeg Luka een cadeautje toegestopt – een potloodtekening van haar als winnares. “Hij is één van mijn grootste fans”, glunderde ze. “We gaan samen feesten vannacht, met iedereen. En we gaan hàkken, hé Alex – dat heb je beloofd”, zei ze met een knipoog naar haar coach!”

Coach Alex Callier keek en zag dat het goed was. Luka was nog het enige meisje in de finale. In de laatste fase moest ze strijden tegen Dries, die ook een sterke performance gaf. 

Kristof Ghyselinck77 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc ledure

  De Waene Luc ?????? jaloers ??????

 • De Waen Luc

  sylvain jaspers Sorry, vals is vals....Wat de media ervan maakt als hype is iets anders..maar wie niet hoort dat dit onder de toon is,,, tja

 • sylvain jaspers

  Willy,als Celine Dion echt in de hoogte gaat kan ze ook behoorlijk krijsen en toch is ze een van de best betaalde zangeressen.

 • sylvain jaspers

  Luc,je mag het niet vergelijken met het origineel,Luka zingt telkens een eigen versie,en het is zeker niet vals gezongen.Publiek heeft gekozen,en mensen(jury)die alle dagen bezig zijn met muziek gaan zich zeker niet belachelijk maken door iemand die vals zingt de hemel in te prijzen.

 • De Waen Luc

  Is er nu echt niemand hier die hoort dat ze vals zingt,, steeds onder de toon ??