Luk Alloo volgt de laatste maanden van politierechter Mireille Schreurs

Politierechter Mireille Schreurs en Luk Alloo.
Alloo in de Politierechtbank Politierechter Mireille Schreurs en Luk Alloo.
Luk Alloo (56) gaat voor een nieuw VTM-programma achter de schermen bij de politierechtbank van Aalst. De tv-maker volgt zo politierechter Mireille Schreurs, de echtgenote van Karel De Gucht, tot aan haar pensioen.

Mireille Schreurs, echtgenote van politicus Karel De Gucht, was ooit de jongste politierechter van het land. Na 34 jaar dienst in de politierechtbank van Aalst hangt ze nu haar zwarte toga aan de haak. Luk Alloo brengt in de tweedelige reportagereeks ‘Alloo in de Politierechtbank’ de laatste rechtszaken van Schreurs in beeld en blikt met haar terug op haar carrière. Ondertussen volgt hij hoe chauffeurs, die door de wegpolitie een proces-verbaal krijgen, het in de rechtbank doen wanneer ze voor rechter Schreurs verschijnen. Wat is hun verhaal? Hoe hebben ze de rechter ervaren? En hoe staan ze tegenover een mogelijke boete?

“Oordelen is bijzonder moeilijk”, vertelt Schreurs. “Maar twijfel moet blijven leiden tot vrijspraak. Ik stel wel vast dat het respect voor justitie aan het wegebben is. Er is veel meer ‘je-m’en-foutisme’ als mensen moeten passeren op de rechtbank. Vroeger was er veel meer schroom om voor de rechtbank te verschijnen.”

‘Alloo in de Politierechtbank’ is op donderdag 30 januari en 6 februari om 22.10 te zien bij VTM.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Vermaelen

    Het is dankzij figuren als deze De Gucht adept dat men een degout voor onze rechters heeft.