Luc Van den Brande twee jaar langer voorzitter VRT

Luc Van den Brande.
BELGA Luc Van den Brande.
De Vlaamse regering houdt Luc Van den Brande (CD&V) nog eens twee jaar langer op post als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Dat vernam De Tijd.

De Vlaamse regering hakt morgen de knopen door over de nieuwe bestuurders bij de openbare omroep. De nieuwe raad van bestuur wordt samengesteld volgens de krachtverhoudingen in het Vlaams Parlement. De zege van het Vlaams Belang op 26 mei vertaalt zich in een comeback. 

In de nieuwe raad van bestuur krijgt de extreemrechtse partij twee zitjes ten koste van CD&V en de sp.a. Samen palmen het Vlaams Belang en de N-VA de helft van de twaalf zitjes in de nieuwe raad van bestuur in, waardoor Van den Brande als voorzitter een doorslaggevende stem heeft.
Van den Brande wilde zelf verlengingen spelen om mee te onderhandelen over een nieuwe beheersovereenkomst en werk te maken van de besparingen bij de openbare omroep.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Brems

  Hij gaat nu sparen voor de achterkleinkinderen. Voor de andere generaties is al gezorgd.

 • Raoul Rouma

  Méér, méér, die mannen hebben nooit genoeg.

 • Wilfried Vanden Berg

  De man die destijds de Boel werf heeft doen sluiten , en zeer veel mensen op straat heeft doen belanden . Het waren familiale drama's . Maar heeft zich daar nooit iets van aangetrokken . Net zoals Meneerke Peeters . Dat was ook een specialist in het sluiten van bedrijven en mensen op straat te doen belanden .

 • Dan Midden

  Luc is ex minister president van Vlaanderen en is sterk Vlaams gezind. Slimme zet van BDW om hem dat postje te gunnen, koopt hiermee immers steun van cd&v voor het federaal vlak, en heeft een flamingant als voorzitter van de VRT met 6 Vlaams gezinde leden in de raad dus Luc zal zeker NVA niet dwarsbomen als ze een meer Vlaamse koers willen varen.

 • Gerry Cle

  Alles is beter dan een anti democraat als voorzitter.