Lola en Jan winnen ‘Lego Masters’

LEGO Masters - Lola en Jan
VTM LEGO Masters - Lola en Jan
Jan (29) en Lola (31) zijn de grote winnaars van ‘Lego Masters 2020'. Zaterdagavond konden we zien hoe ze hun trofee - uiteraard ook volledig gemaakt uit Lego - in ontvangst namen.

De finale opdracht? Geen! Alle duo’s kregen maar liefst 28 uur de tijd - en 2,5 miljoen steentjes - om hun masterbuild te maken. Die van Jan en Lola maakte het meeste indruk op twee Senior Designers, de 5 afgevallen teams en 140 fans, waaronder ook kinderen. Stiekem hadden Jan en Lola het al een beetje zien aankomen. “We zijn de perfecte combinatie van Jan’s technische skills en de creativiteit van Lola”, vertellen ze.

Jan heeft al sinds hij zich kan herinneren een passie voor de plastic steentjes. “Altijd kreeg ik LEGO voor verjaardagen en Sinterklaas. Dat is eigenlijk nog nooit weggegaan”, vertelt hij. Bij Lola ligt dat iets anders. “Ik speelde vroeger nooit met Lego”, moet ze opbiechten.

Dat veranderde toen ze een relatie kregen en Jan de spullen hun huis in bracht. “Mijn moeder vraagt wel eens of ik niet te oud ben, omdat ‘7-12 jaar’ op het doosje staat. Maar van twee dingen heb je nooit genoeg: LEGO en geld om LEGO te kopen”, zegt Jan lachend.

Vriendschap

Jan zag het bericht over ‘Lego Masters’ voorbij komen op Facebook. Gelijk wilde hij meedoen met Lola, maar het stel was ondertussen gescheiden. “Ik moest er wel even goed over nadenken”, vertelt Lola. “Maar aan de andere kant kennen we elkaar zo goed, we hebben aan een blik genoeg”, besloot ze toen. “Het heeft onze relatie heel anders gemaakt. We hebben, mede door ‘Lego Masters’, nu een hechte vriendschap”, vertelt Jan.

Jan en Lola hebben 25.000 euro en een reis naar Denemarken gewonnen om het bedrijf Lego te bezoeken. Jan droomt er al jaren van om daar te mogen werken, vertelt hij. “Al mag ik alleen al de gangen vegen.” Lola hoopt in de toekomst een coachingpraktijk te kunnen starten. “Maar eerst ga ik op m’n dooie gemak een Disney-kasteel bouwen.”

Vlijtige bouwers kunnen zich inschrijven voor een eventueel tweede seizoen van ‘Lego Masters’. Denk jij dat je het ver kan schoppen in de bloedstollende realityshow waarbij de beste Lego bouwers van Vlaanderen en Nederland het in duo tegen mekaar opnemen voor een geweldige prijs en de titel van Lego Master? Surf dan nu snel naar vtm.be om je aan te melden. 

Lola (31) en Jan (29) uit Boxtel staan in de finale van Lego Masters.
RTL Lola (31) en Jan (29) uit Boxtel staan in de finale van Lego Masters.18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kellsy Thiry

  Bij deze laatste opdracht terechte winnaars maar overall vind ik niet dat ze terecht deze wedstrijd hebben gewonnen...spijtig dat men niet naar de algemene prestaties keken over de ganse wedstrijd dan had er een gans andere winnaar uitgekomen...

 • Simone Meeuwesen

  Terecht , goed gedaan . Veel verhaal. Creatief super.

 • Didi Bellens

  En was helemaal niet terecht. Ze hebben het gehaald niet door hun bouwkunsten, maar enkel door hun mini-figs en hun bomen, blaren enz. Was zeker en vast doorgestoken kaart. Van mij hadden de beide overgebleven koppels van mannen moeten winnen want het was echte bouwkunst.

 • Jan Douven

  Hartelijk gefeliciteerd goed gedaan

 • Gorissen Marcel

  Was op voorhand gekend. Nederlanders moesten winnen. Legomaster was ook Nederlanders. Björn en Corneel waren de beste en maakte ook in de schiftingen de beste creatie’s.