Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete naar 'De zevende dag'

Rv
Er zit een wissel aan te komen bij het zondagse politieke magazine 'De zevende dag'. Vanaf dit najaar nemen Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete de presentatie over.

Dat er gesleuteld zou worden aan de personeelsbezetting bij 'De zevende dag' was al langer duidelijk. Vorig maand liet Xavier Taveirne immers weten dat hij na één jaar zondagochtendtelevisie terug zou keren naar de radio. Daar wordt hij vanaf september de stem van het duidingsprogramma 'De ochtend'. 

Op zoek naar nieuw bloed kwamen ze bij de VRT bij een oude bekende terecht. Lisbeth Imbo, in het verleden onder andere actief bij 'Terzake' en 'De ochtend', moet voortaan samen met nieuwsanker Lieven Verstraete de politieke debatten in goede banen leiden. Imbo stapte in 2013 op bij de VRT om bij De Morgen aan de slag te gaan. Daar was ze eerst adjunct-hoofdredacteur en later, samen met An Goovaerts, hoofdredacteur. Twee jaar geleden vertrok ze bij de krant. Na omzwervingen bij onder andere het productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV keert ze nu terug naar het huis van vertrouwen.

De aanstelling van een nieuw presentatieduo betekent ook dat er voor Phara de Aguirre al na één seizoen een einde komt aan het 'Zevende dag'-verhaal. Zij legt zich de komende maanden toe op de verkiezingsprogramma's van de VRT.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Waarom het programma niet laten presenteren door de woordvoerder van de N-VA en BDW dan is rechts Vlaanderen tevreden.

 • Marc Van der Vloedt

  Ze Li..& Li.., mogen naar het schijnt RODE kaarten uitdelen ! Voor wie daar weer een socialistisch en loge complot in ziet, dit gaat gegeven worden aan politici die niet antwoorden op gestelde vragen maar enkel hun monoloog komen opvoeren of eerst moeten overleggen met hun keizer, de stratego- en mediagoeroe.

 • nicole nys

  Toch een beter duo dan het vorige. Taveirne was niet bepaald een succes als presentator. Hij lispelt en werd bovendien volledig weggedrukt door Phara die duidelijk eerste viool wilde spelen. Ik denk dat Lisbeth het wel goed zal doen. Ze komt alleszins aangenamer over dan Phara met haar eigenaardige grijnslach.

 • Fred Fourgon

  Het gras is altijd groener aan de overkant hé Imbo. Niet dus.

 • Luk Gonnissen

  Hier gaan we: een ex journaliste van de morgen en dan maar beweren dat de VRT neutraal is.... dat beloofd weer.