Linde Merckpoel leent ongevraagd 'Bedgeheimen' van James Cooke (en daar is VIER niet blij om)

Niels Destadsbader en Linde Merckpoel.
Lokerse Feesten Niels Destadsbader en Linde Merckpoel.
Trouwe lezers van hln.be konden het gisteren al zien. 'Bedgeheimen', de populaire rubriek van de VIER-talkshow 'Gert Late Night' - waarbij James Cooke in bed duikt met BV's - heeft een zomerversie. De rubriek heet nu 'Een slaapmutsje met' en James Cooke is vervangen door Linde Merckpoel, die voor de Lokerse Feesten de filmpjes maakt. 

Zij dook met een aantal artiesten - Niels Destadsbader, Alex Agnew en Bart Peeters - het bed in na hun optredens. Een wel erg getrouwe kopie van 'Bedgeheimen'.

Maar bij VIER zijn ze niét zo blij met het ongevraagd lenen. "Het is eervol voor James Cooke dat z'n rubriek zo gesmaakt wordt, maar het is zeer jammer dat men geen contact heeft opgenomen met ons", vertelt SBS-woordvoerder Kristof Demasure. 

"Volgende maand starten we met een vierde seizoen van 'Gert Late Night', mét de rubriek van James. Een item dat veel bekeken wordt, vooral omdat deze bedgeheimen oprechte opnames zijn tijdens een verblijf van een week op Gerts boot. In de aanloop naar dat programma meesurfen op dat succes is gemakkelijk. Maar we beschouwen dit als een compliment, juridische stappen zullen we niet ondernemen." 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Onsia

  Vier en James waren lang niet de eersten met dit format (pillow talk, met fred in bed, ...)

 • Maria Briers

  Het was bij James Cook ook al een belachelijk item, dus dit is nog belachelijker.

 • Frankie Van Damme

  Linde Merckpoel, één van de beste radiopresentatrices die we rijk zijn. Dat ze een item "kopieert" is toch niet erg, ook James heeft dat gekopieerd, dus waar is het probleem. Goed gedaan Linde!

 • Chris De Knop

  alsof het idee van die ergerlijke james cooke zooo origineel en geweldig is...

 • willy eeckhout

  Originele programma's wie maakt die nog, ze halen allen hun mosterd op een ander!!