Liegebeest keert even terug naar het kleine scherm

VRT
Kinderen van de huidige generatie hebben waarschijnlijk geen flauw benul wie Liegebeest is, maar de handpop heeft wel deel uitgemaakt van zowat iedere kindertijd in de jaren 80. En binnenkort keert het groene slangenmonster even terug naar het kleine scherm.

Deze zomer krijgen we een portie nostalgie voorgeschoteld, want Liegebeest zal even opduiken op Eén. Dat meldde Door Van Boeckel, de stemacteur achter de pop, zelf op Radio 2. “Je zal het Liegebeest in juli heel eventjes zien opduiken op Eén. Maar meer mag ik er echt niet over zeggen”, klonk het in ‘Start Je Dag’. Dat zal evenwel niet met de originele pop zijn. “De originele handpop van het Liegebeest mocht ik na de laatste opname in 1987 mee naar huis nemen. Maar helaas is die intussen helemaal vermolmd en onbruikbaar. Voor deze opnames heb ik de pop gebruikt die een paar jaar geleden gemaakt is voor mijn passage als het Liegebeest in ‘De Jaren Stillekes’ met Steven Van Herreweghe.”

Van Boeckel speelde tussen 1983 en 1987 drie seizoenen lang de stem van Liegebeest, goed voor 66 afleveringen. Hij zal overigens ook te gast zijn in de quiz ‘Switch’, waar hij één ronde lang de vragen van Adriaan Van den Hoof voor zijn rekening zal nemen.

Door Van Boeckel, hier met acteur Ben Rottiers
Kristof Ghyselinck Door Van Boeckel, hier met acteur Ben Rottiers5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sara Raats

  Yay. Plooien om te leren...

 • Benny De Keyzer

  Daar heb ik als kind veel naar gekeken. Nu ga ik gans de dag met dat liedje in mijn kop zitten. Super liege liege beest, super liege liege beest...

 • Luc Desmet

  Nee nee néé, er is geen acteur die die stem speelt: het is het Liegebeest zélf! (om even de nostalgie te bewaren ;))

 • Catherine MISTIAEN

  Heb ik met plezier bekeken in de jaren negentig. Vooral de tune was aanstekelijk. Toen was Ketnet nog heel gewoon ...

 • Severien De smedt

  Kreeg de creeps van da groen beest vroeger..zit er ni op te wachten...