Levensgevaarlijke act met kruisboog loopt helemaal fout in ‘America’s Got Talent’, jury moet ingrijpen

Youtube America's Got Talent
Het mogen dan wel de winnaars en opmerkelijke kandidaten uit vorige ‘Got Talent’-edities zijn die het tegen elkaar opnemen in ‘America’s Got Talent: The Champions’, toch wil dat niet zeggen dat alles altijd even gesmeerd loopt. Daarvan getuige de auditie van deelnemer Ben Blaque: zijn levensgevaarlijke act liep zo uit de hand dat de juryleden hem een een halt toeriepen. Ben moest de wedstrijd meteen verlaten. 

Het was ongetwijfeld één van de meest zenuwslopende momenten ooit voor juryleden Howie Mandel, Alesha Dixon, Heidi Klum en Simon Cowell. Als onderdeel van zijn act riep kruisboogschutter Ben - die eerder zijn kans waagde in seizoen 10 van ‘Britain’s Got Talent’ - jurylid Alesha Dixon het podium op, om er samen een spelletje roulette te spelen. De opzet was even simpel als gevaarlijk: Ben werd vastgemaakt aan een doelwit, terwijl een reeks pijlen rechtstreeks op hem werden gericht. Die pijlen moest Alesha Dixon vervolgens één voor één afvuren op de kandidaat. 

“Wat gebeurt er als ze de trekkers in de verkeerde volgorde lost, word je dan in het hart geschoten?”,  vroeg Cowell aan de deelnemer. “Euh, ja”, was Bens weinig geruststellende antwoord. “Maar ik geloof in haar en ik ben nergens bang voor.” 

Zijn onbevreesdheid bleek onterecht, gezien alles wat fout kon lopen, fout liep. Jurylid Howie drukte meteen op de rode knop toen Ben de veiligheidspal vergat op zijn kruisboog. Alesha kon enkel verward en angstig toekijken. Ook tijdens het afvuren van de eerste pijlen riepen Heidi Klum en Simon Cowell op om te stoppen met de act, omdat ze vreesden voor een ongeval. Hoewel Ben ervan overtuigd was dat de pijlen het doel op precies de juiste plaats zouden raken, kreeg hij vier rode knoppen en werd hij meteen naar huis gestuurd.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Ik ga er van uit dat dit trucage is. Moest dit echt gebeuren dan moet men dit radicaal verbieden.

 • stefan de nil

  Je zou bijna gaan denken dat dit trucage was, ware het niet dat je de pijlen echt ziet vliegen. Duidelijk iemand die wou sterven op het podium, dergelijke gekken bestaan helaas. Alles voor de roem.

 • Steve Wildemeersch

  Beste heer Boedts, ik neem aan dat u veel hebt waargemaakt in uw leven maar een zeer bescheiden leven lijdt waardoor niemand naar u opkijkt.. En dat hoeft ook niet natuurlijk, maar het wel goedkoop om anderen die niet uw levensstijl volgen, te bekritiseren... Verzuring hebben we al, laten we dat eens doorbreken en ieder zijn ding laten en respect tonen.. geloof me, positiviteit leidt naar toffe dingen...

 • Koen Van den Eynde

  Die trucken zijn niet gevaarlijk, zoek maar eens op youtube hoe dat deze werken. Denk je nu echt dat die artiesten risico's nemen ? Er wordt niet echt geschoten en de pijlen komen uit de achterkant van de roos, tevoorschijn aan de voorkant.

 • Diane Bernaerts

  Dit is inderdaad opgezet spel. Als zij vier van de vijf pijlen willekeurig moest afschieten, betekent dat dat hij maar één kans op vijf had om het er levend af te brengen. Niemand bij zijn gezond verstand zou dit risico durven nemen en niemand van de verantwoordelijken van die show zou dit toelaten.