Ga naar de mobiele website
^ Top

Lente van de comebacks op uw tv (en enkele nieuwigheden)

rv
Met de terugkeer van 'De Drie Wijzen' en Chris Van den Durpel en z'n typetjes, wordt het de lente van de comebacks op uw tv. De drie grote zenders plannen succestitels weer in en vullen ze voorzichtig aan met nieuwe programma's. Eén en VTM vieren in januari maar heel even door, om dan al aan hun voorjaarsoffensief te beginnen. VIER start er pas in februari mee.

De langverwachte terugkeer van Firmin en co

Opvallende nieuwigheid in het nieuwe schema van VTM: de familiezender zet 'De Keuken van Sofie' en 'De Buurtpolitie' even aan de kant en pakt uit met Ligt er flan op de Mont Blanc?. De winterversie van 'Is er wifi in Tahiti?' wordt ook gepresenteerd door Niels Destadsbader. Op woensdag keren Kamiel Spiessens en Firmin terug in Allemaal Chris, een nieuwe typetjesshow van Chris Van den Durpel (foto). Na 'VTM Nieuws' en 'Familie' kiest de zender voor een mix van succesvolle en vertrouwde programma's.

Op maandag is er weer Liefde voor Muziek, deze keer met onder anderen Clouseau, Bart Peeters en Natalia. Op dinsdag en donderdag komt er een nieuw seizoen van Mijn Pop-uprestaurant!, aan elkaar gepraat door Evi Hanssen. Op vrijdagavond gaat VTM eerst op zoek naar The Band in de jongensversie van 'K3 Zoekt K3'. Daarna volgt een nieuwe reeks van The Voice Kids.

De zender pakt ook uit met een nieuw seizoen van Kroongetuigen en De Zonen van Van As. Op dinsdag zijn er nieuwe afleveringen van Alloo Bij... met onder anderen Christoff, Goedele en Jan Jambon. En er is de docuserie van Koen Wauters rond het afscheid van Tom Boonen. Ook met de fictiereeks Amigo's - waarin Johny Voners, Kürt Rogiers en Sandrine André meespelen, wil vtm het publiek bedienen.

vrt

Vooral straf najaar verderzetten

Eén blijft dé Vlaamse zender met het miljoenenpubliek. Denk maar aan 'Sorry voor Alles', 'Als de dijken breken' en 'Spoed 24/7'. Aan de Reyerslaan willen ze dat succes na nieuwjaar verderzetten, met onder anderen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis (foto) als jong tv-geweld. De zender morrelt uiteraard niet aan het betonblok 'Dagelijkse kost', 'Blokken', 'Journaal', 'Iedereen Beroemd' en 'Thuis'.

In de late avond mag Lieven Van Gils weer uitpakken met zijn dagelijkse talkshow Van Gils & Gasten. Vanaf 9 januari brengt Eén Kroonprinsen, over vier jonge veldrijders - onder wie Wout Van Aert - die strijden om de troon in hun sport. Op maandag wordt 'Als de dijken breken' opgevolgd door De Klas, met lesgevers Danira Boukhriss en Otto-Jan Ham. Op woensdag komt na 'De Fiscus' eerst het nieuwe Wonen.TV met Marcel Vanthilt, gevolgd door een nieuwe reeks Over Eten met Danira en Kobe Ilsen. Ook Pano keert terug. 'De Allesweter' wordt op donderdag opgevolgd door Mag ik u kussen? met Bart Peeters. Eén pakt ook uit met een docusportreeks over de Etixx-Quick.Step-ploeg met onder anderen Tom Boonen.

Zondagavond blijft een speerpunt voor de zender. Na 'Kalmte Kan U Redden' lanceert Eén het iconische De Drie Wijzen met gastheer Kobe Ilsen. De prestigereeks op zondag is Beau Séjour. Later in het voorjaar mag Jeroen Meus weer op wereldreis in Goed Volk en is er op zondagavond weer Kuifje Tom in Reizen Waes. Het derde seizoen van 'Eigen Kweek' zal nog niet meteen worden uitgezonden.

Kris Dewitte

Uitpakken met 'De Mol' en 'Chaussée d'Amour'

Wat 'De Slimste Mens ter Wereld' dit najaar voor VIER betekent, moet De Mol volgende lente opnieuw doen: de kleinste van de drie grote zenders op koers houden. VIER bouwt ook in het voorjaar zijn schema gestaag verder uit met programma's die hun waarde hebben bewezen, aangevuld met een paar nieuwe titels. 'De Mol' moet dé publiekstrekker van VIER worden. Na een haast legendarische comeback dit jaar, komt er uiteraard een vervolg. Gilles Van Bouwel bleek de geniale saboteur in het programma dat na 13 jaar tv-slaap succesvol werd geüpdatet, en met Gilles De Coster werd een prima vervanger gevonden voor Michiel Devlieger.

Chaussée d'Amour, de wat aangebrande dramareeks met een rauw randje, moet dan weer 'Callboys' doen vergeten. Ook nieuw is de datingshow Hotel Römantiek, over liefde tussen bejaarden. Het humoristische Auwch deed het in het voorjaar erg goed en krijgt dus een vervolg. Mogelijk wordt de reeks opnieuw gekoppeld aan 'De Mol'. In het lenteschema is ook plaats voor nieuwe reeksen van 't Is gebeurd, het fijne rariteitenkabinet The Sky Is The Limit met heel wat nieuwe miljonairs, en het hardedealsprogramma Stukken van Mensen met Evy Gruyaert.

Voor 'Kroost' en 'Karen & De Coster' is er geen vervolg voorzien. Later in het voorjaar pakt de zender ook nog uit met Het Zijn Net Mensen, Topdokters en Jani Gaat. Wellicht komt daar ook het nieuwe programma Job Interview bij.

Meer over


Meld een bug