Leen Dendievel had deze verhaallijn in ‘Thuis’ liever anders gezien: “Ik vond het een rare beslissing”

Dieter Bacquaert
Iedere maandag lanceert de VRT een nieuwe aflevering van ‘Schoeters en Bellen’, een podcast waarin Siska Schoeters een gesprek aangaat met bekende Vlaamse tv-gezichten. Deze week babbelde ze met ‘Thuis’-actrice Leen Dendievel, die vertelde dat ze niet altijd akkoord gaat met de beslissingen van de scenaristen.

In een preview vraagt Siska aan Leen of ze de verhaallijnen van de populaire soap - waaronder moord, gijzelingen en dubbelgangers - soms zelf niet overdreven vindt. Dendievel, die al een aantal jaar het personage Kaat vertolkt, stemt daar meteen mee in. “Ik snap dat mensen soms eens zuchten, want ik heb dat zelf ook. Ik kijk nog altijd naar ‘Thuis’ als een kijker, en vind soms ook dat het erover gaat. Maar ja, het is ook gewoon een soap. Soms is een spectaculaire gebeurtenis nodig om verder te kunnen gaan met een verhaallijn. Dan zeg ik tegen mezelf: ‘Leen, denk daar gewoon niet bij na’.”

Of ze veel inspraak heeft in de verhaallijn van haar eigen personage? “Eigenlijk niet. Eens het geschreven is door de scenaristen en wij het te lezen krijgen, is het te laat om er nog iets aan te veranderen. Onze invloed zit hem meer in de subtiele dingen: als ik vind dat Kaat iets niet zou zeggen, kan ik dat wel aanpassen tijdens de opnames. Maar de verhaallijnen, daar hebben wij weinig over te zeggen.”

Eén keer vond ze trouwens dat de scenaristen een vreemde beslissing hadden genomen. “Ik las in het scenario dat Kaat in de Withoeve zou gaan werken en daar zou gaan koken, terwijl Franky (haar personage voor zijn transitie naar Kaat, nvdr.) nog nooit een pollepel in zijn handen had gehad. Ik had het veel logischer gevonden mocht Kaat bij de Kabouters zijn gaan werken als loodgieter, omdat Franky dat al was. Dat had ze als vrouw nog perfect gekund.” Helaas viel er niets meer aan te veranderen. “Ik kon mijn veto niet meer stellen, want het was al geschreven. Jammer, want ik blijf graag trouw aan mijn personage.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Ik had liever gehad dat ze die zever zouden afvoeren. Onder het mom dat ze veel zaken bespreekbaar gemaakt hebben maken ze dagelijks ruzie en veel lawaai terwijl ze onzin uitkramen. Voeg daarbij nog de nodige moorden, verkrachtingen, spoorloze verdwijningen, een verrijzenis is er ook al gebeurd en ga zo maar door. Waardeloze brol.

 • Raphael Kerser

  Veel miserie inderdaad, maar vergeet niet dat Thuis door die extreme gebeurtenissen al verschillende taboes bespreekbaar heeft gemaakt. Bijvoorbeeld druggebruik bij jongeren, mishandeling, homoseksualiteit en later transgenders, overlijden van kinderen en geweld van jongeren naar hun ouders toe.

 • louis pippers

  De mooiste en beste actrice uit thuis

 • annie smith

  En dan al die kinderen die daar al gestorven zijn , in de buik of later en dan moeten we nog één zien liggen op het sterfbed .Een beetje veel miserie toch

 • Luc DEGROOTE

  Tegenwoordig Rampenhuis ipv Thuis. Beetje happy verhaallijnen zijn precies taboe geworden.

Video