Leeg chateau voor Meilandjes: “Was corona vorig jaar gebeurd, waren wij nooit op tv”

Martien Meiland
SBS Martien Meiland
Het regent corona-annuleringen bij Chateau Marillaux, de Franse bed and breakfast van de realityfamilie Meiland. Het doet vader Martien beseffen dat alles anders was geweest als het virus vorig jaar was uitgebroken. “Dan hadden wij niet eens een leuk programma op tv gekregen.’’

“Het zijn alleen maar annuleringen’’, zegt Martien tegen Shownieuws. “Want de grenzen zijn nog steeds dicht. Alleen voor zakelijk verkeer mag je de grens over. Dan moet je allerlei formulieren bij de overheid aanvragen.’’

De flamboyante hotelheer kijkt met angst en beven naar de toekomst van zijn bedrijf. “Wij hebben van onze accountant in het dorp gehoord dat je héle lijsten met regels krijgt als het straks weer opengaat’’, aldus Martien. “Dat er allemaal plakkers op de vloer moeten. Wij hebben natuurlijk een eetkamer met één hele lange tafel. Nou, dat kan niet. Want die mensen kunnen helemaal niet naast elkaar zitten.’’

Zonder Meiland zou SBS6, waarop zijn show te zien is, er overigens ook heel anders voor staan. ‘Chateau Meiland’ is elke week dé publiekstrekker voor de zender, met afgelopen maandag nog ruim 1,6 miljoen kijkers. Het succes werd vorig jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Zo reageerde het gezin op die winst:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bern Vermeulen

  Prachtig om naar te kijken, en duizend keer beter dan de paffs, humor en lachen, Geacteerd of niet het blijft leuk, dit mag voor mij iedere dag op tv, beter dan thuis en famillie, en misschien wel echt wie weet.

 • Patrick Kelchtermans

  Ik vind het een amusant programma, maar het is er soms zoooo ver over dat ik toch twijfel of het allemaal geen acteurs zijn. Die Martien is meer gay dan alle homo's die ik ken bij mekaar. En dat Frans van hem, jezus miena. Het hele ding doet me denken aan 't Schaep. Ook hard mee gelachen, maar dat was een humoristische serie.

 • Geert Van de Putte

  Jammer voor die zalige familie. Hopelijk keert het tij en kunnen ze als vanouds weer op hun eigen manier de gasten verwennen. Zeer leuk programma trouwens om naar te kijken. Gewoon, het leven zoals het is, niets verbloemd, gewoon gaan. Zalig!!

 • Piet Schots

  Dat is nu eens echt spijtig.