Komt 'De Ideale Wereld' nooit meer terug?

VIER
VIER-programma 'De Ideale Wereld', de dagelijkse dealer van prikkelende satire, komt ten vroegste in het najaar van 2016 weer op het scherm en keert allicht zelfs nooit meer terug. Dat meldt Humo.

"Niet de beslissing van de redactie, wel van het management", reageert presentator Otto-Jan Ham. "Maar ik kan niet zeggen dat het als een verrassing kwam. Het probleem van De Ideale Wereld is bekend, hè: het programma heeft een devote aanhang, maar geen grote. Online hebben we wél een aanzienlijke fanbase, maar voor die nieuwe manier van tv-kijken zijn de adverteerders nog niet klaar. Dan is de rekening snel gemaakt."

Ook Kristof Demasure, woordvoerder van VIER, wil een reactie aan Humo kwijt: "Het klopt dat 'De Ideale Wereld' lééft, dat het programma een impact heeft, maar ondanks een lichte groei dit najaar in vergelijking met dezelfde periode in 2014 (gemiddeld 199.055 kijkers tegenover 156.280, nvdr), blijft het aantal kijkers onder het zendergemiddelde, en onder de ambitie die we met VIER hebben."

De zender zal volgend jaar beslissen of er een vervolg komt. "Maar het decor is nog niet in stukjes gezaagd", laat Demasure nog weten. Op dit moment werkt presentator Otto-Jan Ham aan een nieuw wekelijks programma dat in het voorjaar van 2016 op VIER te zien moet zijn.

'Het programma heeft een devote aanhang, maar geen grote'

Otto-Jan Ham, presentator 'De ideale wereld'