Koerswijziging bij Canvas nog niet voor meteen

BELGA
Het format van de televisiezender Canvas wordt niet drastisch overhoop gegooid in de nabije toekomst, ondanks eerdere berichten daarover in de media. Er wordt momenteel wel bekeken hoe bepaalde zaken anders aangepakt kunnen worden, maar effectieve stijlbreuken worden waarschijnlijk niet meer in 2014 geïntroduceerd. Dat zei Hans Van Goethem, perscoördinator bij de VRT van onder meer Canvas.

Ondanks eerdere berichten over een "complete vernieuwing" van Canvas zit een radicale verandering er momenteel niet aan te komen. Het duidingsmagazine "Terzake" blijft in de nabije toekomst te bekijken om 20 uur op Canvas. Begin mei raakte bekend dat er verschillende scenario's op tafel zouden liggen voor de vernieuwing van Canvas. Daarbij werd er volgens sommige kranten vooral gekeken naar "Terzake", al sinds de start van Canvas in 1997 de opener van de zender.

Er wordt momenteel weliswaar een analyse gemaakt van de kijkcijfers en de veranderende kijkgewoontes, maar conclusies op basis daarvan zijn nog niet voor meteen, luidt het. Op de lange termijn is het weliswaar mogelijk dat een en ander wordt aangepast, maar dat zou niet meer voor dit jaar zijn. De analyse is een werk van lange adem, waardoor de programmering dan ook pas op lange termijn onder handen kan worden genomen.

In het najaar worden wel een aantal nieuwe programma's gelanceerd, maar bestaande vaste waarden op Canvas, zoals "Terzake", worden daardoor niet beïnvloed.