Koen Wauters reageert op mogelijks eerste seksueel contact van Zita: “Valerie zal het meteen weten!”

Koen Wauters
Eén Koen Wauters
Zita Wauters is ondertussen al 15 jaar. Een leeftijd waarop al eens seksueel geëxperimenteerd kan worden. Is papa Koen hier klaar voor? Hij praat erover met Danira in ‘Vandaag’. 

“Ja, natuurlijk sta ik daarbij stil”, zegt Koen Wauters. “En het is dan natuurlijk te hopen dat alle dingen die je meegegeven hebt, blijven hangen zijn. En dat ze het doen als ze er klaar voor zijn.” “En anders laat je ze gewoon de dokter Bea-show zien”, lacht Eva Van der Gucht, die het gelijknamige personage vertolkt in de Ketnet-reeks. “Oh, wat dat betreft maak ik me geen zorgen”, zegt Koen. “Ze weten wel wat en hoe, daar moeten we denk ik niet te veel extra uitleg aan geven. Als papa hoop je dat je dochter streng genoeg is voor zichzelf en een gast kiest die er echt lief voor is!”

En als het zover is, zal Zita het in ieder geval niet lang verborgen kunnen houden, denkt Koen. “Ik ben nogal naïef, maar haar mama gaat ze niets moeten wijsmaken. Valerie gaat naar haar kijken en het meteen weten!” 

Koen vertelde ook over zijn eigen seksuele voorlichting. “Ik was een autodidact”, klinkt het. Hij probeert het zelf beter te doen bij zijn eigen kinderen. “We maken daar niet te veel tralala rond. Wij leggen voornamelijk de nadruk op dat het moet gepaard gaan met liefde. Want via sociale media leren die vaak meer zaken over ‘platte seks’.”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Desmet

  Nope heel ongepast. Kind heeft dit ook gezien. Ben niet de enige die er zo over denkt. Lang niet. Respect voor dochter is ver weg.

 • heidi coussens

  Luc Desmet: je seksleven is een zaak die niet besproken moet worden met je ouders, beschamend niveau, brug te ver... ? Gelukkig zijn er heel veel jongeren die wél een goede relatie met hun ouders hebben, en weten dat ze bij hen terechtkunnen met vragen, twijfels of verhalen.

 • christophe willems

  Luc Desmet. Ik denk dat jij nog in de middeleeuwen leeft. Ik heb zelf twee zonen en zou ook wel heel graag weten als het zo ver is. Niet dat ik alles in detail moet weten maar denk dat het als ouder je taak is om kinderen goede raar te geven. Sex is geen taboe meer. Je moet niet alles in detail vertellen maar ik zeg altijd geen sex zonder liefde en geen liefde zonder sex. Hoe je het draait of keert er zit wel iets in.

 • Tine Vanhout

  Hij zegt hier niet echt iets verkeerd. Als je de foto’s ziet die zijn dochter zelf deelt, lijkt het mij niet dat ze het zo erg vindt om zelf in de spotlight te staan. Zijn boodschap is wel waardevol, je dochter leren dat ze de juiste keuzes maakt en zich niet onder druk laten zetten. Maar ik zou in zulke gesprekken toch ook graag wat vaker horen dat ook jongens opgevoed worden om respect te hebben voor de meisjes.

 • Sofie Van de Vel

  Luc Desmet wat ben jij een kneus , nee je kind laten doen is beter echt je moet met je kind over alles kunnen praten , en je bent pas een goede ouder als ze dat in vertrouwen kunnen zeggen aan de belangrijkste mensen in hun leven