Koen Wauters en Bart Peeters hebben beslist: dit waren de eerste Battles van ‘The Voice’

VTM
Naar huis of naar de lives: dat is de inzet van de Battles. ‘Steals’ kunnen hen in tegenstelling tot vorige seizoenen niet meer redden na een verloren Battle. Aan de coaches om te bepalen met welke 3 topstemmen ze naar de ultieme liveshows trekken. In de eerste Battle-aflevering zijn de teams van Koen en Bart aan zet.

De 20-jarige Amy uit Willebroek en de 17-jarige Ibe uit Genk bijten de spits af met ‘Meant To Be’ van Bebe Rexha. “Twee super getalenteerde mensen”, aldus Koen. Maar de voorkeur van de Clouseau-zanger gaat toch naar Ibe. 

De 17-jarige Rune uit Schriek neemt het op tegen de 21-jarige Brad uit Keerbergen. Koen heeft voor hen het romantische ‘Need You Know’ van Lady Antebellum uitgekozen, inclusief een performance waarin ze elkaar diep in de ogen moeten kijken en oncomfortabel dicht bij elkaar moeten zingen. Tiener Rune mag daarna ook in de ogen van Koen kijken, zij wint. 

Straffe madammen Rachel en Petra moeten als eerste bewijzen dat hun plekje in het team van Bart Peeters waard zijn. Ze zingen ‘I’m Still Standing’ van Elton John. “Het doel van dit nummer is niet meer of niet minder dan de zaal te doen ontploffen. De zangeres die het meest verantwoordelijk is voor die ontploffing, wint de battle”, vertelt Bart. Het wordt Petra.

De tweede battle van team Bart tussen de twee uitersten Wim en Karim. Het nummer ‘White Room’ van Cream moet het perfecte huwelijk vormen tussen de rauwe bluesstem van Wim en het zachte nachtegalengeluid van Karim. “Als tegenstellingen elkaar vinden ontstaat er soms pure schoonheid”, zegt een trotse coach. Hij kiest voor Karim, die zichzelf echt overtrof.

Twintigers Samuel en Bram passen op papier niet echt bij elkaar, maar toch matcht Bart hen in zijn derde en laatste battle. Wat ze wel gemeen hebben, is dat ze een publiek kunnen inpakken. Dat mogen ze bewijzen met ‘Señorita’ van Justin Timberlake. “Bij dit nummer is de timing belangrijker dan de melodie”, zegt Bart. Bovendien heeft Bart nog een opdracht voor hen: “Jullie moeten je meest sexy moves bovenhalen”. Bram wint. 

De 23-jarige Tasha mag het opnemen tegen de 16-jarige Wannes. Wannes toonde al hij 3 toonladders met de vingers in de neus kan zingen. De energieke Tasha liet zien dat ze zeker niet voor hem moet onderdoen. Koen heeft voor hen ‘Faith’ van Stevie Wonder en Ariana Grande gekozen. Wie spat er het meest van het scherm? Volgens coach Koen is dat Wannes. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlo Verstappen

    De beste zijn door gegaan