Koen Crucke verliest opnieuw 38 kilo

VTM
Zijn personage, de dikke kapper Alberto Vermicelli uit Samson & Gert, was op zijn lijf geschreven. Vroeger dan toch, want Koen Crucke is vandaag allesbehalve dik. Hij verloor in zeven maanden maar liefst 38 kilo, maar voor 'De Keuken van Sofie' haalde hij wel nog eens de Bourgondiër in zich naar boven.

Maandag duikt Koen samen met Sofie Dumont in zijn jeugdjaren. De Gentenaar in hart en nieren is dolenthousiast dat ze Gentse stoverij met frietjes gaan maken. De zanger is zelfs zo dol op het gerecht dat hij er ooit een lied over schreef: 'Gentse Stoverij'.

VTM

Dinsdag maken ze het lievelingerecht van Koens vader. 'uuflakke', ofwel kopvlees, een typisch Oost-Vlaams product. Koen is echter niet verlekkerd op uuflakke, maar Sofie probeert hem te 'bekeren'.

Woensdag onthult Koen dat zijn partner Jan hem al 46 jaar ontbijt op bed brengt. Op het menu staan deze keer varkenswangetjes met mosterdsaus, gestoofde prei en kroketten.

VTM

Koen, een grote fan van de Oosterse keuken, maakt donderdag samen met Sofie chop choy met krokante groentjes en gamba's.

Vrijdag sluiten Koen en Sofie de week feestelijk af met petits fours met marsepein en chocolade. Daar hoort ook een glaasje bij, maar omdat Koen geen alcohol meer drinkt, voorziet Sofie een virgin mojito.

VTM