Kijkers verontwaardigd nadat ‘America’s Got Talent’ eindigt zonder winnaar

Presentator Terry Crews sloot de uitzending niet af met de bekendmaking van de winnaar.
AFP Presentator Terry Crews sloot de uitzending niet af met de bekendmaking van de winnaar.
De finale van ‘America’s Got Talent: The Champions' heeft voor veel verontwaardiging gezorgd bij de kijkers. Aan het einde van de aflevering werd er namelijk geen winnaar aangeduid. “Kijk volgende week opnieuw om te zien wie wint”, sloot de presentator doodleuk de show af. “Dit programma is een grap”, klinkt het bij fans.

Al zes weken houdt ‘America’s Got Talent: The Champions’ televisiekijkend Amerika in de ban. Elke week kijken meer dan 9 miljoen mensen naar het populaire programma waarin winnaars en opmerkelijke kandidaten uit vorige ‘Got Talent’-edities het tegen elkaar opnemen. 

50 kandidaten werden uitgenodigd om deel te nemen aan de spin-off van ‘America’s Got Talent’, waaronder de Belgische ropeskippers DDF Crew. De vier juryleden en de presentator van het programma mochten elk één kandidaat richting de finale sturen. Een samengesteld publiek van ‘superfans’ dat de opnames mocht bijwonen, besliste over het lot van de vijf andere finalisten. Later werd ook bekendgemaakt dat de producers twee extra kandidaten aan de finale hadden toegevoegd, zonder daar verdere toelichting bij te geven. 

(lees verder onder de tweet)

De 12 kandidaten gaven in de finale het beste van zichzelf, en de aanwezige ‘superfans’ werd opgedragen een winnaar te kiezen. Maar presentator Terry Crews sloot de uitzending niet af met de bekendmaking van de winnaar. “Kijk volgende week opnieuw om te zien wie wint”, klonk het doodserieus, waarna de aflevering erop zat. 

Het televisiekijkende publiek reageerde verontwaardigd op sociale media. “Dat was een wrede manier om de show af te sluiten”, aldus een boze kijker. “Moeten we daarvoor echt nog een week wachten? Ik ga niet meer kijken. Je had ons maar duidelijk moeten maken dat dit niet de echte finale was.”

(lees verder onder de tweet)

Daarnaast beginnen ook veel kijkers hun twijfels te uiten over het verkiezingsproces. Velen denken dat het opgezet spel is, zeker nu twee kandidaten door de producers aan de finale werden toegevoegd. “Gelooft er zelfs nog iemand dat die ‘superfans’ bestaan? Het zijn gewoon de producers”, schrijven enkele fans op Twitter. “Dit seizoen is een grap. Het is duidelijk dat het doorgestoken kaart is. Niets gebeurde live. Ik wil nog altijd weten wie deze zogezegde ‘superfans’ zijn. Bestaan ze wel echt?”

(lees verder onder de tweet)

Het programma weert zich echter tegen die commentaar. “Stemmen gebeurde via een onafhankelijke derde partij. De samenstelling van de ‘superfans’ is gebaseerd op reacties op onze enquêtes. De samenstelling kan verschillen per aflevering”, aldus de programmamakers. Verder geven ze ook uitleg over wat er precies gebeurt met de winnaar. “De winnende act krijgt naast het prijzenpakket ook nog een bedrag van 25.000 dollar.”

‘America’s Got Talent: The Champions’ , elke zondag om 20u35 op Q2.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Voor mij zou shim lin de enige oprechte winnaar zijn.

  • Francois Leenaerts

    Darci verdient de finale natuurlijk .Maar de manier hoe ze terug in de wedstrijd is gekomen , daar heb ik toch grote twijfels over .Dat de Spaanse zangeres haar finale had gewonnen tegen kandidaten als Darci en Courtney ....toen dacht ik ook 'What the f##k'????

  • ronny cockuyt

    Voor mij is dat meisje Darci de beste,je moet het maar doen,om als buikspreekster nog met zo een stem te kunnen naar boven brengen. Misschien zijn er een paar met een beetje betere stem maar er mag ook wel plezier en amusement waarde en show inzitten.