Kijkers eisen massaal ontslag van experte die boekje te buiten gaat in ‘Blind Getrouwd Australië’

Experte Mel Schilling.
Channel 9 Experte Mel Schilling.
Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van ‘Blind Getrouwd’. Niet alleen bij ons, maar ook in Australië, waar dit seizoen al heel wat bedenkelijke zaken de revue zijn gepasseerd. En ook de laatste nieuwe ontwikkelingen laten niemand onberoerd: duizenden kijkers zijn een online petitie gestart om één van de experten te laten ontslaan, nadat die haar boekje volgens hen te buiten ging.

De makers van ‘Married At First Sight’ wrijven zich ongetwijfeld in de handen. Het laatste nieuwe seizoen dat down under wordt uitgezonden, zit vol drama en intriges. Maar hoewel het eerst enkel de bruiden en bruidegoms waren die de gemoederen bedaarden, is het nu Mel Schilling, één van de experten, die in het oog van de storm terecht is gekomen.

Tijdens het laatste gesprek met deelnemer Bronson verloor ze dan ook haar professionaliteit en liet ze zich meeslepen door haar eigen emoties. Bronson was in het huwelijksbootje getapt met Ines, maar de twee hadden meteen door dat er van een klik geen sprake was. Daarop liet Ines haar oog vallen op Sam, nota bene een andere deelnemer. Zij zouden het nu liever samen willen proberen, dan met hun match uit het programma.

“Ik wilde verliefd worden. Ik had alleen niet verwacht dat ik zou worden opgezadeld met... dat”, sneerde Ines tijdens het gesprek met de experten. “Als eender wie hier dus mij zijn man wil geven, graag. Ik kan zelfs niet met Bronson in dezelfde ruimte zijn. En ik wil verdomme niet dat hij mij aanraakt!”

Harde verwijten

Bronson deed een poging zich te verdedigen: “De eerste drie dagen heb ik geprobeerd. Écht geprobeerd”, bekende hij. “Wanneer Ines in een goede bui is, is ze geweldig. Dan heeft ze zo’n liefhebbende persoonlijkheid. Maar wanneer dat omslaat is ze net Jekyll & Hyde, en weet je nooit hoe ze zal reageren. We hebben de vragenlijsten ingevuld, wat voor een super mooie avond heeft gezorgd. Maar de volgende ochtend kwam meteen het k*twijf naar boven. Ik zeg niet dat ze een k*twijf is, maar daar gedraagt ze zich wel naar.”

Hoewel Bronson zich in tegenstelling tot Ines nog diplomatisch probeerde uit te drukken, was het toch hij die de volle laag kreeg van één van de experten. Mel Schilling liet optekenen dat zij de harde woorden van ‘zijn’ bruid wel kon begrijpen. “Bronson, wanneer je zulke taal gebruikt in een relatie met een vrouw, hoe verwacht jij dan dat zij zal reageren?”, stelde Mel op beschuldigende toon. Ze deed er meteen nog een schepje bovenop: “Een tip van mij voor jou: gebruik nooit zulke woorden als je énige kans wil maken op een relatie met een vrouw.”

Excuses of ontslag

Veel kijkers willen die woorden van de experte niet zomaar laten passeren. Sinds de uitzending op tv regende het al klachten op de sociale media over hoe Bronson werd behandeld, terwijl Ines werd gespaard. Bovendien besloot iemand nu nog een stapje verder te gaan: er werd een change.org-petitie in het leven geroepen om het ontslag van Mel te eisen. “Of ze biedt haar verontschuldigingen aan, of ze moet vertrekken”, staat er te lezen. De petitie werd intussen al bijna 70.000 keer ondertekend. De zender die het progamma uitzendt heeft nog niet gereageerd op de ontsteltenis van de kijkers, hoewel een officiële reactie verplicht is vanaf 10.000 handtekeningen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alois philipsen

  Piet Devlieger er zijn momenteel zes miljard experten, specialisten, onderzoekers en deskundigen op de aarde, zal nog vermeerderen in de toekomst

 • René Schoeters

  Dat er mensen zijn die dit au serieus nemen is eigenlijk al erg genoeg zeker!

 • Gaston FOUBERT

  Het verbieden van dergelijke onethische programma's zou nog beter zijn.

 • Maria De Vuyst

  Mich Lee, Alles is steeds de schuld van man vanwege een politiek incorrecte, doch biologisch ingebakken reden: de rationeel leidende man wordt als verantwoordelijk gezien voor vrouwen, die functioneren op "automatische piloot" op basis van hun emotioneel gedrag. Niet enkel in de westerse, maar ook in andere culturen ziet men daarvan zeer duidelijke voorbeelden.

 • piet devlieger

  Ik sta er elke dag van te kijken hoeveel 'experten', 'specialisten', 'onderzoekers' en 'deskundigen' er zijn op de wereld. We hebben zelfs 'opiniemakers', stel je voor, opiniemakers. Zijn er eigenlijk nog normale mensen op de wereld die normaal werk doen ? Ik begin er aan te twijfelen.