Kijkers boos nadat VRT ‘Kamp Waes’ uitstelt: “Laat dat veldrijden op Canvas”

© VRT - deMensen
Fans van ‘Kamp Waes’ kwamen gisterenavond bedrogen uit: in plaats van hun favoriete programma kregen ze veldrijden te zien. De geplande aflevering werd immers een week uitgesteld ten voordele van de avondcross in Diegem. Tot groot ongenoegen van veel kijkers.

“Geen ‘Kamp Waes’ vandaag ... de krijgers van het veldrijden nemen 1 keer over .... vanaf volgende week zondag gaan mijn kandidaten verder”, meldde Tom Waes op Instagram. En inderdaad, de kijkers van het programma moeten nog een week wachten op het vervolg van de uitdaging, waarbij enkele Vlamingen zich door de toelatingsproeven van de Special Forces proberen te slaan. Daar waren heel wat fans allerminst tevreden mee, zo bleek op Twitter. De uithalen naar de VRT waren talrijk, en er werd vooral veel gevraagd waarom de openbare omroep het veldrijden niet gewoon op Canvas had uitgezonden. “Als ze veldrijden willen zien, dat ze dan kijken op Canvas”, riep iemand op. “Schandalig”, vindt ook een andere Twitteraar.

De VRT heeft intussen ook gereageerd op het relletje. “De avondcross van Diegem is een oer-Vlaamse traditie die bij kerst en eindejaar hoort”, sust de openbare omroep bij Het Nieuwsblad. “Een traditie die helemaal past op Eén. We zijn blij dat we dit in primetime en voor iedereen kunnen brengen, in een wereld waar zulke wedstrijden meer en meer bij betaalzenders terechtkomen. Door de aflevering van ‘Kamp Waes’ met een weekje uit te stellen en zo éénmalig plaats te maken voor de cross, komt een deel van het Vlaamse publiek ook niet voor de verscheurende keuze te staan om te moeten kiezen tussen een topprogramma en een topwedstrijd. Vanaf zondag 5 januari is het opnieuw 6 weken lang de beurt aan Tom Waes en zijn rekruten.”




52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robbe Goossens

  Inderdaad: laat de cross voor op Canvas en gun de mensen die trouw voor tv zaten de aflevering van Kamp Waes!!!

 • Marc Baeyens

  In tegendeel, ik vond het een heel goeie zet van de VRT. Eén van de weinige.

 • Frank Louman

  Hadden ze Waes op VRT nu gestreamd was iedereen gelukkig.

 • Lieve Geyter

  Wat een teleurstelling van één! Kamp Waes heeft succes en veldrijden al lang niet meer sinds Nys gestopt is. Ik zie liever de kandidaten met weinig ervaring kamp Waes uitproberen dan een paar fietsers die 1 uur lang dezelfde rondjes rijden in de modder! @Beatrice Noens wees blij dat de SPF/Defensie er zijn! Je wilt niet weten wat er allemaal gebeurd op deze bol en wat die stoere vooral slimme mannen ervoor moeten doen. Ze hebben recht op aandacht!!

 • kami sama

  Had men daarvoor niet sporza in het leven geroepen? Steek die sport eens op een apart kanaal hé zeg, waar het thuishoort.