Kiezen uit dubbelgangers: nieuwe datingshow ‘Game of Clones’ tart alle verbeelding

MTV
Uiterlijk is niet het belangrijkste in de zoektocht naar een partner. De Britse datingshow ‘Game of Clones’ probeert dat duidelijk te maken aan haar kandidaten. De vrijgezellen krijgen zeven bijna identieke potentiële partners voorgeschoteld. Er rest dus niet anders dan te kijken naar de persoonlijkheid. De reeks werd in 2017 voor het eerst uitgezonden, maar nu blaast MTV er nieuw leven in. 

Lengte, gewicht, oogkleur en zelfs de grootte van de borsten: de kandidaten mogen hun voorkeuren als het op uiterlijk aankomt openlijk uitspreken. Aan de hand van die resultaten gaat het productieteam van het programma op zoek naar eventuele matches, maar dan geeft de show een bijzondere draai aan de speurtocht.

De programmamakers zoeken namelijk niet één iemand voor je uit die aan je eisen voldoet, maar zeven (bijna) identieke personen. Als de deelnemer vervolgens de kamer binnenloopt zitten daar de ‘klonen’, gehuld in dezelfde outfits.

De opzet van het format heeft echter een belangrijke boodschap: kandidaten moeten verder kijken dan het uiterlijk om hun ‘perfect match’ te vinden. Van de zeven dates kan er maar één overblijven en dat betekent dat zes mannen of vrouwen worden geëlimineerd. Of en wanneer het programma bij ons zal worden uitgezonden, is voorlopig nog niet bekend. 

MTV5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melanie Van den broeck

  Nicolas je hebt echt gelijk . Het is niet meer te doen hè .

 • Nicolas Van Hoecke

  Vroeger had je interessante zaken op TV en documentaires enzo. Nu is het alleen sex, drank en dating zever.

 • vincent vankeerberghen

  Game of clowns

 • Warda Chrouaa

  Hahaha dit is geweldig!

 • Peter Vaneigens

  En ze blijven steeds onnozeler dingen uitvinden, ik vraag me steeds af wie daar nog allemaal naar kijkt. En ik vraag me eig nog meer af waarom ik nog een tv abo heb, haha. Als je er al die dingen uitfiltert dan hou je enkel nog nieuws en duiding over tegenwoordig.