Kevin Janssens: "Daar krijg ik nu stenen kloten van"

Vier
"Dat is nu toch ongelooflijk hé. Daar krijg ik stenen kloten van. Dat is toch lomp hé", foeterde Kevin Janssens in het heetst van de finale van 'De Slimste Mens ter Wereld', balancerend op de rand van de uitschakeling. Eerder in de uitzending had hij zichzelf al een 'stoeme aap' genoemd. Om maar te zeggen dat de acteur, die dezer dagen schittert in 'D'Ardennen' zich helemaal smeet in de derde aflevering. Met resultaat, want Kathy Pauwels moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor het mannengeweld.

Voor de volledigheid: 'De Slimste Mens' editie 2015 heeft zopas zijn eerste superkandidaat gelost. Kobe Ilsen kwam, zag en overwon. Met sprekend gemak. Rustig, beheerst, veel wetend en veel zeggend. Filmronde in één ruk oplossen en 150 seconden op zak steken, eerder ook al de fotoronde perfect afronden. Noteer maar met stip: Kobe gaan we nog een tijdje bezig zien.

Voor de allergrootste fans van Erik Van Looy nog meegeven dat hun idool in de Collegelaan woont, in Borgerhout, zoals de regisseur zelf zegde in de quiz. Hij woont naar eigen zeggen niet ver van Jacky Lafon, die een schitterend filmpje maakte over 'Zatte Rita'.

De leukste quotes

Kobe (over de concurrentie): 'Als ik de concurrentie vandaag zie, kan ik inderdaad De Slimste Mens ter Wereld worden'.

Erik: 'Ja, Kathy, je zit hier echt tussen twee Chippendales'

Erik (tegen Kobe, die nog voor Temptation Island heeft gewerkt): 'Wat is dat dan Kobe, vooral cut roepen?

Erik (over De Slimste Mens, tegen Kathy): 'In het begin is het wat over en weer babbelen, maar dan wordt het een echte quiz en moet je je concentreren'.

Geubels: 'Ik heb eens een Thais lief gehad. Die zegde elke keer kleine penis niet erg, kleine penis niet erg. Ik had toch liever gehad dat ze geen penis had gehad'.

Geubels (over Thailand en daar een lief vinden): 'Iedereen geraakt daar aan een lief, zelfs gij. The Loft is daar nog niet uitgekomen'.

Kevin (na een vraag over da Gama en de Gamma): 'Van zo'n vragen word je toch agressief?

Ruth: 'En ken je de broer van Vasco da Gama? Wasco da Gama!

Kobe (over de voorkeur onderbroek bij vrouwen): 'De gewone slip. Dat is wat het meeste tegenkom'.

Ruth (tegen Erik): 'Weet gij hoe een Viagra pilleke er van binnen uitziet? Neen? Komt ge niet meer toe met een halfke?

Geubels: 'Ik vraag me af hoe Luk Alloo zijn telefoon opneemt. Luk Alloo?

Hilarische momenten

Actrice Jacky Lafon zit in de 'Open deur'-ronde en mag een vraag stellen over Irish Coffee. Ze drinkt een cocktail, Duvel en rode wijn. En speelt perfect 'zatte Rita'.  

In de 'Galerij' krijgt Kathy tien foto's van sterren waarvan de tanden zijn weggegomd. Hilarisch, maar moeilijk. Nadien volgen twee formidabele foto's van de jury zonder tanden.

Kantelmomenten

Kobe laat meteen zien dat hij een quizzer is en gaat vanaf de eerste ronde in de aanval, neemt ruime voorsprong in 'Open deur' en raast verder tijdens de rest van de quiz.

Kevin puzzelt perfect, maar wordt dan zenuwachtig. Mogelijk heeft hij begrepen dat hij een sterke tegenstander heeft met Kobe. Kevin gaat met de tekeningen in 'Gallerij' even de mist in.

In de filmpjesronde pakt hij extra seconden, maar aan de perfectie van Kobe is niks te doen.

Kathy en Kevin spelen een archislechte finaleronde. Zij haalt 9 goede antwoorden, hij 10. En dat op 8 vragen. Aan het einde van de finale staat Kathy op 1 seconde. Kevin wil zich nog tot die score laten zakken, maar wordt gered door Erik die uit de vele antwoorden toch voldoende puurt voor 2 goede antwoorden.

De eindscore (voor het finalespel)

1.    Kobe Ilsen    487 sec.
2.    Kevin Janssens    342 sec.
3.    Kathy Pauwels    268 sec.
 
De stand
1.    Kevin Janssens    4 deelnames    1 overwinning
2.    Kim Clijsters    2 deelnames    1 overwinning
3.    Kathy Pauwels    2 deelnames
 
De nieuwkomer
Umesh Van Gaver (Haldis uit 'De Biker Boys')