Ketnet en Studio 100 vieren 20 jaar 'Samson en Gert'

UNKNOWN

'Samson en Gert', de televisieserie van het productiehuis Studio 100 die op de VRT-zender Ketnet loopt, bestaat dit jaar twintig jaar. Ter gelegenheid van de verjaardag brengt Ketnet in het najaar elke week twee afleveringen van de soap uit de oude doos, ingeleid door een bekende Vlaming die een bijzondere herinnering ophaalt aan de hond en zijn baasje.
 
Zaterdag en zondag
De afleveringen uit de beginperiode worden vanaf 4 september tot en met 9 januari 2011 elk zaterdag en zondag uitgezonden. Voorts schenkt Ketnet op 19 september de hele dag aandacht aan Samson en Gert, met onder meer de eerste langspeelfilm van Samson en Gert, 'Hotel op Stelten', en de 'making of' van deze film.
 
Kerstshow
Op 11 november brengt de kinder- en jeugdzender van de VRT de verjaardagsspecial 'Het Verrassingsfeest'. Feestelijke afsluiter van het jubileumjaar wordt de 'Samson en Gert Kerstshow' van Studio 100.
 
Begonnen als presentator
Samson kwam voor het eerst in 1989 op het scherm. De hond, een bobtail, praatte de kinderprogramma's van de toenmalige BRT aan elkaar met vijf jonge omroepers, onder wie Gert Verhulst. Die werd de vaste partner van Samson. Na negen maanden kreeg het duo een eigen decor. Hans Bourlon werd de producer van de serie met een verhaallijn en vaste personages.
 
Ketnet en Studio 100 lanceren zaterdag ook de verjaardagswebsite www.20jaarsamsonengert.be, met filmpjes, informatie en spelletjes. (belga/lb)

Samson en Gert bij hun 15de verjaardag in 2005.
UNKNOWN Samson en Gert bij hun 15de verjaardag in 2005.