Exclusief voor abonnees

Katrien Devos leeft maandenlang alléén maar voor ‘De Kotmadam’: “Daarna moet ik anderhalve maand uitzieken”

Katrien Devos legt de lat hoog voor zichzelf: “Ik ben een leeuwin. Als ik voel dat iets beter kan, dan vecht ik ervoor.”
ISOPIX Katrien Devos legt de lat hoog voor zichzelf: “Ik ben een leeuwin. Als ik voel dat iets beter kan, dan vecht ik ervoor.”
“Tijdens opnamen van ‘De Kotmadam’ raak ik geen druppel alcohol aan”, zegt Katrien Devos (67) in Dag Allemaal. Nu zondag start het alweer 23ste seizoen van de VTM-comedyreeks. Maar wie denkt dat het routine is geworden voor de actrice, heeft het mis. ‘De Kotmadam’ is zo hard werken voor haar, dat ze nadien anderhalve maand moet uitzieken.

Al van in de tijd dat de dieren nog konden praten: al zo lang lijkt Katrien Devos enkele maanden per jaar in de huid van kotmadam Jeanne Piens te kruipen. Komende zondag start op VTM het 23ste seizoen en het 24ste is ook al ingeblikt. Katrien kan weer eventjes van wat rust genieten. “Een carrière is een steengroeve”, zegt ze. “Met hamer en beitel moet je daar een vorm uit kappen. Liefst een vorm met inhoud. Da’s acteren, een zeer nederige bezigheid. Al de poeha die sommigen errond maken, is niet aan mij besteed.”

Blijft er na 24 jaar nog wel beitelwerk over aan ‘De Kotmadam’?

Nog veel, zelfs. Geloof me, spelen in ‘De Kotmadam’, dat doe je niet zomaar. Grote namen die bij ons een gastrol spelen, zeggen op het einde van een draaidag vaak: ‘Ik had dit serieus onderschat. Het is hier hard werken.’ Elke opname pakken we aan alsof het dag één is. En als we merken dat we iets al hebben gedaan, zoeken we naar een manier om dat onderwerp een andere invulling te geven.

De cast van ‘De Kotmadam’
De Kotmadam De cast van ‘De Kotmadam’

Voor jou blijft het boeiend, dus.

Zeker. Maar als het wordt uitgezonden, durf ik niet direct te kijken. Bang voor wat beter kon. Ik neem het wél op, voor later.

Je legt de lat hoog voor jezelf.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alex Millian

    Alweer een bewijs dat alcohol een hard drugs is, iets wat je niet meemaakt met cannabis is afzien als je stopt, dat heb je alleen met harddrugs, toch is alcohol legaal, ga eens op café en luister naar de gesprekken van de tooghangers, ze "genieten" van een zeer laag IQ, zelfbeeld en een conversatie kan je niet hebben met zo'n mensen, die blijven altijd steken.

  • kris deka

    Wist niet dat ze dat nog maakten, wel heb ik deze in mijn jonge jaren veel gezien:)

  • Jacques De Meulemeester

    Hebben ze bij VTM nu nog niet begrepen dat "De Kotmadam" passé is?