Kat Kerkhofs vervangt presentator Jani in 'Dancing With The Stars’: “Grotere uitdaging dan meedansen”

Jan Aelberts
Voetbalvrouw en SBS-gezicht Kat Kerkhofs (30) lost Jani Kazaltzis (40) dit najaar af als sidekick in 'Dancing With The Stars'. Vorig jaar eindigde ze nog tweede in de danswedstrijd op VIER. Fans van Jani hoeven Vlaanderens bekendste stylist echter niet te missen, want hij liet vorige maand al weten heel graag als danser te willen deelnemen. "We hebben van plaats gewisseld. Misschien zitten we volgend seizoen wel in de jury", lacht Kat.

"Op zich verandert er weinig: er staat opnieuw een 'blondje' aan mijn zijde", grapt Gert Verhulst (50), die opnieuw als gastheer opdraaft. Jani doet wél een position switch: hij mag straks zelf zijn dansschoenen aantrekken. "Voor het eerste seizoen hadden ze mij al gevraagd om te dansen, maar mijn agenda liet het toen niet toe", zegt hij. "Ik vind het een evidentie dat Kat het overneemt. Ze weet hoe het in elkaar zit en wat belangrijk is als ze de kandidaten een hart onder de riem moet steken."

Moeilijker dan dansen

Zelf twijfelt de tv-maakster iets meer aan haar kunnen. "Het presenteren wordt een grotere uitdaging dan het dansen", zegt Kat. "De kijkers verwachten niet dat je als kandidaat professioneel kunt dansen. Foutjes worden je vergeven. Bij het presenteren moet het er meteen boenk op zijn. Dus ja, ik heb wel stress, zeker omdat het live is. Maar ik ben vooral gevleid dat ik naast Gert mag staan. Wij komen heel goed overeen, dus ik voel mij niet geïntimideerd. De interactie tussen ons vonden ze vorig jaar heel leuk. Wij kunnen goed op elkaar inspelen."

Een precieze uitzenddatum voor de dansshow is er nog niet.

Lees verder binnen HLN+:

Workout met Kat Kerhofs: dit zijn de beste oefeningen voor een strakke buik

Kat Kerkhofs helpt je aan strakke benen en billen met haar haalbare trainingsplan
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vangeel

  Een reden om niet te kijken !!!

 • Jos Pille

  Top! Ik vind dat ze een toffe persoonlijkheid heeft. Ze zal dit zeker goed doen.

 • Ronny Van der Linden

  Toffe madam misschien, niet mijn keuze, maar slechter of Jani kan niet dus...

 • Jack Dereder

  Dirk, het is beiden maat. Als je niets kan kom je nergens ongeacht wie je kent. Omgekeerd ga je niet zoeken naar iemand die je niet kent als je iemand kent die de job aan kan. Het noemt netwerken.

 • Rosita Casteels

  Zal zekers beter zijn als Jani ,Sorry hoor maar hij bakte er niks van