Kat Kerkhofs kan kinderwens met Dries Mertens niet plannen: “Ik denk dat ik per ongeluk zwanger moet worden”

Kat Kerkhofs wil alles tegelijk, vertelt ze in 'Tipsy'. "Dat zorgt voor chaos in mijn hoofd."
VIJF Kat Kerkhofs wil alles tegelijk, vertelt ze in 'Tipsy'. "Dat zorgt voor chaos in mijn hoofd."
Dat Kat Kerhofs (30) graag kinderen wil met Rode Duivel Dries Mertens (31) is geen geheim. Alleen lukt het haar niet om die kinderwens door hun drukke leven in te plannen. “Ik denk dat ik per ongeluk zwanger moet worden”, vertelt ze aan haar zus Lyn in ‘Tipsy’. 

“Ik weet niet wanneer ik mama wil worden”, verduidelijkt Kat. “Ik denk dat ik per ongeluk zwanger moet worden. Anders ga ik dat nooit kunnen plannen of tevreden kunnen zijn met die keuze.” Vooral de combinatie met haar werkleven en vrije tijd bemoeilijken dat proces. “Ik merk gewoon van mezelf dat ik vastzit in een rol. Ik wil graag feesten, maar ook grappig en intelligent zijn en iets te zeggen hebben”, zucht ze. “Maar ik wil ook wel een goeie vrouw zijn en ooit eens mama worden. Dat is zoveel en soms zorgt dat voor chaos in mijn hoofd. Ik wil alles tegelijk en als ik een kant kies, word ik onrustig.”

(lees verder onder de video)

Kat beseft ook dat ze niet alles tegelijk kan hebben. De vrouw van Dries Mertens heeft immers twee levens: één in Leuven en eentje in Napels. “Ik ben altijd blij om in Leuven te zijn, maar na een paar dagen wil ik al terug naar mijn vent en mijn hond. Ik merk dat ik hier het huiselijke leven mis.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mireille Mertens

  Lieve Kat, binnenkort lost dit probleem zichzelf op. Binnen een jaar of vijf, als de nieuwe garde klaarstaat om medialand over te nemen. Tal van voorbeelden van It-girls die bijna dagelijks op de buis kwamen en nu volledig ondergesneeuwd zijn doir de jongere generatie.Ik had mijn jongste dochter ook toen ik bijna veertig was en ik ben daardoor geen slechtere moeder, hoor !

 • MYRTHE PASS

  Als je een te druk leven hebt, kan het zijn dat kinderen er niet in passen. Het is geen schande om moederloos te blijven en kan een meerwaarde voor je eigen leven zijn.

 • Veerle Van Laere

  Komt zeker in orde lieve Kat. Er komt een moment dat je lichaam en hoofd de keuze zullen maken voor jou. Veel succes!

 • Paul Stausens

  Het leven bestaat uit keuzes maken. Op 30 zou je dat toch mogen geleerd hebben.

 • Philippe Vander Haeghen

  Wat meer in Napels blijven zal de kans al vergroten. Alhoewel...