Kat Kerkhofs gaat in gesprek met ex-alcoholverslaafde: “Ik dronk tot ik letterlijk op de grond lag”

Kat Kerkhofs test in ‘Tipsy’ alles uit wat met alcohol te maken heeft.
VIJF Kat Kerkhofs test in ‘Tipsy’ alles uit wat met alcohol te maken heeft.
Kat Kerkhofs (30) gaat in ‘Tipsy’ in gesprek met Morgane, een ex-alcoholverslaafde. Zij wijst Kat op de gevaren van alcohol. “Ik was afhankelijk van de fles.”

Morgane is een ex-alcoholverslaafde die haar eigen ontwenningskliniek runt in Zuid-Afrika. “Tijdens ons onderzoek willen we niet vergeten hoe gevaarlijk alcohol kan zijn, want het is echt een zware drug”, verduidelijkt Kat de nood aan het gesprek. Morgane wil daar graag bij helpen.

(lees verder onder de video)

“Het is niet dat ik een verschrikkelijke jeugd had. Het is allemaal zeer positief begonnen. We gingen de vrijdagavond pintjes gaan drinken, maar eens ik begon kon ik niet stoppen”, verduidelijkt de vrouw. “Ik deed verder totdat ik letterlijk op de grond lag.”

“Ik ben een vriendje verloren in een auto-ongeluk en een beetje later heeft een goeie vriend zelfmoord gepleegd. Een beetje daarvoor zijn mijn ouders ook gescheiden. Dat was voor mij het ideale excuus om te gebruiken. Het kon mij allemaal niet meer schelen. Ik dronk toen ‘s avonds makkelijk drie of vier flessen wijn. Ik was afhankelijk van de fles.”

Morgane is ondertussen al een geruime tijd nuchter en baat een eigen afkickkliniek uit. “Het helpt mij om nuchter te blijven”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.