Kapper Alberto Vermicelli komt na 28 jaar uit de kast

Studio 100
Alberto Vermicelli, de beroemde kapper uit Samson en Gert, is uit de kast gekomen. Dat bekende acteur Koen Crucke, die het personage 28 jaar heeft vertolkt, vanmiddag in het Nederlandse radioprogramma Spijkers met Koppen.

"Ik denk dat hij de laatste tijd toch wel uit de kast is gekomen", stelde Crucke. Eerder stelde de acteur in interviews nog dat het flamboyante personage niet homoseksueel was. In de serie Samson en Gert werd eerder ook expliciet gemeld dat Vermicelli verliefd was op Claudine, een meisje uit zijn operagezelschap.

Acteur Crucke werd begin jaren negentig gevraagd voor de rol, nadat bedenker Gert Verhulst hem had gezien als kapper in de film Koko Flanel van Urbanus. Crucke speelde sindsdien mee in 524 afleveringen van het Belgische programma.

Echt beroep

De acteur was overigens te gast in het programma omdat hij een boek heeft geschreven over zijn eigen ervaringen als kapper. Als tiener werkte hij enkele jaren in een kapsalon. "Mijn moeder vond dat ik een echt beroep moest leren; met zingen en acteren ging ik geen geld verdienen", aldus Crucke. "Mijn dooppeter was kapper, zo kwam ik op het idee."

Het boek 'Verhalen uit het kapsalon' ligt nu in de winkels.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  Hij zou beter in de kast kruipen

 • Arend van Londen

  Lachwekkend was hij dan ooit in de kast ?

 • Johnny Verhoeven

  ? Is dit nog nieuws? Wisten we toch al jaren geleden al

 • Chera C.

  Ff serieus nu pas? Dat wisten we toch 20 28 jaar geleden toch ook al! Werd ook eens tijd

 • Murat Ascioglu

  Ik dacht al heel mijn leven dat die man gay was dus voor mij is er niks veranderd