Julie uit Mechelen wint ‘Bake Off Vlaanderen’: “Mijn stabiliteit was mijn sterkte”

Julie uit Mechelen wint de finale van 'Bake Off'
SBS Julie uit Mechelen wint de finale van 'Bake Off'
Met een impressionant spektakelstuk, geïnspireerd op de Disneyfilm ‘Belle en het beest’, sleepte Julie Van den Driesschen (26) uit Mechelen vanavond de titel van ‘Beste hobbybakker van Vlaanderen’ in de wacht. “Mijn stabiliteit was mijn sterkte”, reageert ze.

Een geldprijs valt er bij ‘Bake Off Vlaanderen’ niet te winnen; het draait hem dus enkel om de eer. En dat is waar de 16-jarige Luca uit Blankenberge en de 35-jarige Deborah uit Bocholt samen met Julie voor streden. Hun taak was dezelfde als bij de zeven voorgaande afleveringen: drie baksels uit hun oven toveren die juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn van bewondering achterover deden slaan. De concurrentie was groot, maar met een indrukwekkende pièce de resistance sleepte Julie uit Mechelen toch de titel van ‘Bake Off Vlaanderen’ binnen. Haar taart in drie verdiepen, geïnspireerd op de Disneyklassieker ‘Belle en het Beest’ (inclusief suikerroos en glazen stolp), was meer dan indrukwekkend genoeg om de jury een allerlaatste keer te overtuigen.

“Het was echt een overweldigend gevoel”, zegt Julie wanneer ze terugdenkt aan de finale. “Dat is het nog steeds eigelijk. Het gevoel dat ik had wanneer ik na de laatste proef buitenkwam en mijn vriend, vrienden en familie zag, zal ik nooit vergeten. Aanvankelijk wilde ik gewoon de eerste aflevering overleven, maar het bleef maar verdergaan.”

Julie toont haar 'Belle en het beest'-taart.
SBS Julie toont haar 'Belle en het beest'-taart.

Het is vooral haar standvastigheid die de jury heeft overtuigd, denkt Julie. “Ik was doorheen de afleveringen erg stabiel en zette steevast in op het spektakelstuk (de laatste van drie proeven, red.)”, zegt de communicatiemedewerkster van een school in Mechelen. “De suikerroos die ik in de finale maakte, heeft de jury écht overtuigd, denk ik. Ik moet eerlijk zijn, ik stond er zelf ook van te kijken dat die zo goed gelukt was (lacht). 

Concrete plannen voor een carrière in de bakkerswereld heeft Julie nog niet, maar het begint toch te kriebelen. “Een boek en bestellingen bakken voor mensen lijkt me wel wat”, klinkt het. “Of creaties maken voor bij de koffie in papa’s restaurant. Ik ga er eens goed over nadenken en als het dan zover is, ga ik een goede boekhouder aanspreken (lacht).”

Juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn proeven van Julie's 'Belle en het beest'-taart in Bake Off Vlaanderen.
SBS Juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn proeven van Julie's 'Belle en het beest'-taart in Bake Off Vlaanderen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Coppieters

  De beste heeft gewonnen.

 • Sanne Vermeulen

  Lucas moest winnen maar proficiat Julie

 • nathalie de groote

  Proficiat Julie , wel spijtig voor Luca, want heeft dit parcour fantastisch doorstaan! Geef je droom niet op kerel je hebt het in je !!!

 • Hilde Bogaert

  Proficiat Julie, verdiende winnares!