Joris uit ‘Blind Getrouwd’ lucht zijn hart: “Ik had wel wat meer inzet verwacht van Annelies”

Medialaan
In ‘Blind Getrouwd’ doet Joris (30) er al weken álles aan om Annelies (29) voor zich te winnen, maar zijn verleidingspogingen ketsen af op haar pantser. “Ik kan haar niet dwingen om mij graag te zien, maar zij kan mij ook niet dwingen om mijn verliefdheid te verstoppen”, klinkt het. In Dag Allemaal vertelt hij meer.

Misschien klinkt het vreemd voor sommige kijkers, maar Joris noemt ‘Blind Getrouwd’ een succesvol experiment. “Ik voelde wel degelijk dat er een match was tussen mij en Annelies”, zegt hij. “Van in het begin had ik het gevoel dat het wel iets kon worden tussen ons.”

Volgens een vriend van jou vind jij nochtans dat je fout bent gematcht.

Dat moet hij verkeerd hebben begrepen. Kijk, Annelies en ik hebben allebei al heel wat watertjes doorzwommen, waardoor wij elkaar heel snel begrijpen. Bovendien hebben wij hetzelfde soort humor. Dat maakt dat op de momenten dat het goed gaat tussen ons, het ook écht goed gaat.

En daarom wilde jij er van in het begin voluit voor gaan?

Ik vind Annelies echt een topvrouw. Dus ja, als ik alles opnieuw zou mogen doen, zou ik ’t in alle eerlijkheid precies op dezelfde manier aanpakken.

Toch liep het na enige tijd plots wat stroef. Hoe komt dat, denk je? 

Ineens werden we weer in het echte leven gesmeten. Voor het eerst in een week waren we een dag apart en hadden we tijd om na te denken. Ik heb beslist dat ik ervoor wilde gaan, maar ik merkte dat Annelies wel wat meer moeite had om zich te smijten. Voor mij was dat zeer lastig.

(lees verder onder de foto)

VTM

De definitieve beslissing is nog niet genomen, maar iedereen ziet wel dat dit slecht zal aflopen, toch?

Goh, het enige wat ik daarop kan zeggen, is dat je de liefde niet kan forceren. Ik kan alleen maar hopen dat de gevoelens bij Annelies nog komen.

Het dieptepunt ligt dus achter jullie?

Ja, je kan duidelijk zien dat Annelies weer meer begint te lachen en zich steeds meer openstelt. In het begin was het moeilijk om op dezelfde snelheid te komen, maar dat lukt steeds beter. ’t Is dus zeker nog geen verloren zaak. 

Annelies zegt: ‘Ons huwelijk is hard werken.’

Ja, en dat klopt ook. Maar ik had op sommige momenten wel iets meer inzet van haar verwacht. Al mag je de druk van de camera’s en de verwachtingen van onze families ook niet onderschatten.

Lees het volledige interview in Dag Allemaal. 
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karina De smet

  Ik ben blij dat die gast eindelijk eens terug zijn eigen kan zijn . Heel erg voor die gast ik vond haar gewoon een verwend nest en daarmee is het gezegd. Ik hoop dat ze beiden een partner vinden die bij hen past , maar voor haar vooral een man die een knieval kan doen. Hij toffe gast en zij misschien ook in haar eigen omgeving, maar ze lag me duidelijk ook niet , nog niet als vriendin om eens mee te shoppen.

 • Wim Vanspringel

  Ach man wees blij dat je er vanaf bent, het kan een vertekend beeld geven maar warmte en jovialiteit was ver te zoeken, ook het niet klikt maar moet je dan steeds overkomen als een ijsblok.

 • Marina Selen

  Veel succes Joris je komt wel je dekseltje tegen, gelukkig is het fout af gelopen want dat was niets voor jouw, veel succes !!!

 • Dick DECOCK

  Waarom zou zij zich moeten inspannen als niet echt iets voor die kerel voelt?

 • Bram Claes

  Toen ze nog niet getrouwd waren zei ik al dat het nooit ging lukken. er was niks fysieks tussen hun twee, simpel. Joris : Ik denk dat die op zowat alles verliefd kan worden, zolang het maar nen hartslag heeft. En Annelies: tja ze wou al ni van in het begin, dus ja buiten dat het een bazig typeke is en geen simpel doos, kunt ge van haar ni verwachten dat ze met den eerste den beste da ze voor hare neus droppen een relatie begint. Complete mismatch van voor het nog maar begon.