Joris Hessels van Canvas is in therapie: “Ik vind het soms verdomd moeilijk om recht te blijven in deze wereld”

“Een jaarlijkse check-up bij de tandarts vindt iedereen normaal. Waarom rust er dan zo'n taboe op een therapeut?”, aldus Joris Hessels.
Kristof Ghyselinck “Een jaarlijkse check-up bij de tandarts vindt iedereen normaal. Waarom rust er dan zo'n taboe op een therapeut?”, aldus Joris Hessels.
Negen mensen voor wie 2018 een bijzonder jaar was. Joris Hessels (38) portretteert hen in ‘De Weekenden’, vanaf deze week op Canvas. Kwétsbare mensen, die Joris benadert met de kenmerkende warmte en begrip die we van hem gewend zijn sinds ‘Radio Gaga’. Maar ook voor hemzelf was 2018 geen jaar als een ander, vertelt hij in Dag Allemaal. 

Joris kwam het afgelopen jaar maandelijks samen met negen mensen die allen terugblikken op een bijzonder 2018. Allemaal kregen ze een camera mee naar huis om hun dagelijkse leven te filmen, en tijdens hun weekends in het wijnkasteel Haksberg in Tielt-Winge blikken ze terug op hun belevenissen.

Zo is er Kris, die vorig jaar zijn vrouw verloor aan kanker en drie weken na haar overlijden zélf de diagnose kanker kreeg. Antonio werd al jong dement, Aude is een alleenstaande moeder en wil nog een broer of zus voor Scout. Jay wil doorbreken in de hiphopwereld. Jo heeft parkinson en liet begin dit jaar een neurostimulator inplanten in de hoop z’n leven terug te winnen. Lut gaat met pensioen, de Syrische vluchteling Omar wil zijn diploma behalen en transman Robin startte met een hormoonbehandeling.

Eén van de mensen die Joris portretteert is Kris. Hij verloor zijn vrouw aan kanker en kreeg zelf ook de harde diagnose.
© VRT - 2018 Eén van de mensen die Joris portretteert is Kris. Hij verloor zijn vrouw aan kanker en kreeg zelf ook de harde diagnose.

Gesloten jeugdinstellingen

“Aanvankelijk was er nog een tiende verhaal”, vertelt Joris Hessels ons. “We wilden ook een jongen volgen die opgroeide in gesloten jeugdinstellingen en op z’n achttiende plots op eigen benen moest staan. Maar na een paar opnamen van hem hebben we besloten dat het beter is om hem tegen zichzelf te beschermen. Ik kan mij zó al de kritiek van de mensen inbeelden, en dat zou die jongen geen deugd doen.”

Je laat ons vandaag naar een prachtig kasteel komen om jouw programma voor te stellen, mét catering. Maar zelf zit je hier quinoa met spruiten en bonen te eten, uit een plastic bakje.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • els de Loof

    Groot gelijk, waarom zou je het niet mogen zeggen als je je niet zo goed voelt. Dat is de oorzaak van veel leed. Iedereen moet zich altijd blij en vrolijk voelen. Wel dat is niet zo.

  • Guy Soetewey

    Binnenkort moeten ook babies eerst naar pyscholoog .

  • gustaaf carpels

    Taboe neen maar ermee in de gazetten te komen Vind ik erover