Exclusief voor abonnees

Jongen die geen kok mocht worden, krijgt dagelijks kookprogramma op VTM: “Mama zei altijd: ‘horeca is een veel te harde stiel’”

Loïc Van Impe.
VTM Loïc Van Impe.
Als hij maar geen kok wordt, dacht zijn mama. En ze verbood zoonlief om in haar eigen voetsporen en die van zijn vader te treden. Maar kijk: vanaf het najaar wordt Loïc Van Impe (25) de vaste tv-kok van VTM, de kerel die in opvolging van Sandra Bekkari de concurrentie moet aangaan met Jeroen Meus. “Als kleuter leerde ik mijn klasgenootjes al hoe ze snel en efficiënt een hardgekookt ei konden pellen.”

19 jaar was Loïc Van Impe toen hij in The Taste (VTM) Gert De Mangeleer naar adem deed happen. Hij had de driesterrenchef een bordje Mechelse koekoek met quinoa van spinazie, aubergine en venkel voorgezet en die was meteen verkocht. Loïc won uiteindelijk de kookwedstrijd niet, maar toch wist iedereen toen al: van deze jongen gaan we nog horen.

In het najaar is het zover. Vanaf dan zal Loïc elke weekdag in de vooravond een kookprogramma presenteren op VTM. “Ik vind het geweldig dat ik binnenkort op televisie mijn ding mag doen”, zegt hij. “Ik ben nooit naar de hotelschool geweest, maar heb alles geleerd van mijn ouders, het internet en vooral: van televisie. Ik noem mezelf ook geen chef, maar de eerste tv-opgeleide kok.”

- Hoe komt het dat je geen koksdiploma hebt behaald?

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric volders

  Ja idd horeca is zwaar maar als je twee werkende handen hebt dan kom je er wel niet de gemakkelijkste weg zoeken das ook uit daging

 • Jo Hendrik

  Ik wens hem alle succes want een kook programma moet over koken gaan en niet constant gebabbel over Omega 3, Dieet lessen, nootjes, smoothies en dat ander dagelijkse gezever

 • Bart Daems

  Mooi dat hij de kans krijgt dit te doen als dit zijn passie is. Hij kan trouwens ook nog steeds een koksdiploma halen via bv de middenjury.

 • Annette Exsteyl

  Heb niets voor of tegen al die kookprogramma's en heb enkel alle boeken van PH gebruik PH kruiden MAAR als Jeroen Meus die jongen veel succes wenst wie zijn wij dan om hem reeds af te breken, nietwaar mr.Remus Bogaert ! Zo kunnen we op alles kritiek uitbrengen, ik neem aan dat dit een andere generatie is en mijns inzien zijn die jongeren veel mindere criticasters en gunnen ze elkaar veel meer ! Die jongen noemt zich zelfs geen chef !!! en ja ik lees alle artikels in de dure krant !!!!

 • Joan Lute

  Ik ben blij dat hij ondanks het verbod kokschool te volgen erin heeft doorgezet. Had ik vroeger wat meer voor mezelf opgekomen was ik nu misschien beroepsmuzikant of iets in richting theaters geworden. Ondanks dat ik zelf na een pak ruzie thuis toch Muziekacademie ben gaan volgen en op twee instrumenten in hogere graad met uitmuntendheid ben afgestudeerd hebben ze thuis zelfs nooit komen luisteren naar mijn examens en optredens.